Concert cu 5.000 de oameni care au ignorat regulile: „Vrem să ne relaxăm puțin”

Ultima actualizare: 13-07-2020 18:14

Distanțarea socială lasă de dorit și pe Coasta de Azur.

La Nisa, 5.000 de oameni au participat la un concert susținut în aer liber.

Evenimentul a stârnit inevitabil controverse, întrucât în imaginile filmate de unii participanți se vede cum oamenii ignoră complet una dintre regulile primordiale de siguranță sanitară.

În plus, doar câțiva au purtat mască.

Faimosul bulevard Promenade des Anglais, care străbate orașul Nisa, a fost arhiplin în timpul petrecerii stradale. Antrenați de un DJ local, participanții au fost mai mult atenți la mișcările de dans decât la păstrarea unei distanțe fizice. Bariera sanitară a părut ultima grijă a petrecăreților.

Bărbat: „Vrem să ne relaxăm puțin și până acum ne simțim bine. După trei luni de carantină, acum e bine, chiar dacă nu purtăm mască. E bine să te mai lași dus de val câteodată și să profiți de astfel de evenimente. "

Printre participanți au fost și câțiva care au purtat mască, fiind conștienți de riscuri.

Bărbat: „E bine că putem să ne mai relaxăm, deși (pandemia, n.r.) nu s-a terminat. Dar păstrăm măștile pe față."

Reporter: „Vă simțiți în siguranță?”

Bărbat: „Cu toată lumea aceasta în jur, aș spune că nu."

Alții s-au bucurat de concert de pe plajă. Nici aici nu au ţinut cont de distanțarea fizică și nu au purtat mască de protecție. Pentru DJ, cel mai important a fost să aibă audiență.

The Avener, DJ: „Mă gândesc la măsurile de precauție privind sănătatea și siguranța, dar cred că viața este mai puternică decât orice altceva. Este mai bine să te poți bucura de viață în seara asta, de dans, de euforie, de lucruri normale."

Cu toate acestea, medicii avertizează.

Patrick Goldstein, medic: „Tinerii trebuie să fie atenți. Sigur că se pot infecta și ei cu Covid-19 și chiar dacă nu vor avea simptome grave pot transmite virusul părinților și bunicilor. Este o responsabilitate colectivă."

În urma imaginilor postate pe reţelele de socializare, primarul oraşului Nisa a anunţat că masca va fi de acum obligatorie la toate evenimentele, inclusiv cele organizate în aer liber.

Rémi Recio: „Am trecut printr-o perioadă îngrozitoare în istoria țării noastre. Tinerii nu au trăit niciodată acest lucru, ei tânjesc după libertate, dar dacă vor această libertate, trebuie să respecte principiul responsabilității."

Autorităţile locale susţin că la concert nu s-a depăşit numărul de 5.000 de spectatori, cât este permis în acest moment pe riviera franceză, dar, potrivit presei internaţionale, în anumite zone publicul a fost mai numeros din cauza problemelor cu sonorizarea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!