"Recensamant" la gradina zoologica din Londra. Prin ce aventuri a trecut o ingrijitoare cand a vrut sa numere pinguinii
E forfota mare la gradina zoologica din Londra! Ca la fiecare inceput de an, angajatii muncesc de zor sa faca recensamantul locatarilor.
Si nu e deloc usor - trebuie numarate toate felinele, pasarile, pestii sau insectele - orice vietate, fie ea cat de mica.
Intregul proces dureaza cateva zile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O angajata a gradinii zoologice a incercat sa gaseasca o pozitie cat mai comoda pentru a numara pinguinii care inoata in bazin. Pasarile marine nu stau o clipa locului si arata aproape la fel, asa ca misiunea a fost una dificila. Numaratoarea finala a indicat 72 de pinguini Humboldt si un singur pinguin saritor.
Mark Habben, managerul gradinii zoologice: "Acvariul prezinta in mod sigur cele mai mari provocari, intrucat pestii se afla intr-o permanenta miscare, inoata pe sub pietre, pe dupa corali. Ca sa fie siguri ca nu inumara vietatile de doua ori, angajatii fac o poza fiecarui bazin."
Tactica a fost aplicata in cazul meduzelor si vietatilor marine mici, care se misca haotic si nu pot fi deosebite. Nu este usor nici in cazul locatarilor care isi schimba aspectul, cum este cazul cameleonului Jackson, sau al celor care traiesc pe sub pietre ori pe sub pamant.
Mark Habben, managerul gradinii zoologice: "Mangustele sunt problematice: cand se misca pe sub pamant, cand le vezi la suprafata."
Vietatile trebuie sa fie numarate individual. Doar furnicile sunt luate in calcul pe colonii. Mai simplu este cu mamiferele mari, care se aduna imediat ce ingrijitorii aduc bunatati. Si nu sunt probleme deosebite nici cu paianjenii, gazduiti fiecare intr-o cusca. Numaratoarea este obligatorie pentru mentinerea licentei de functionare. Datele sunt introduse apoi intr-un sistem infomatic, ce contabilizeaza toate exemplarele din fiecare specie, la nivel mondial.
Anul trecut, la finalul istovitoarei operatiuni, ingrijitorii au anuntat ca au 17.480 de rezidenti din 756 de specii.
Sursa: Pro TV
Etichete: animale, londra, gradina zoologica, numaratoare,
Dată publicare:
05-01-2016 08:07