Rebeli sirieni, aliati cu Al-Qaida, au doborat un avion rusesc al armatei lui al-Assad. Ce au facut cu pilotul

Ultima actualizare: 09-04-2016 07:02
siria

Un grup rebel sirian aliat organizatiei teroriste Al-Qaida a anuntat ca a doborat un avion militar al regimului in apropierea localitatii al-Eis, in nordul Siriei, o operatiune atribuita anterior gruparii jihadiste Frontul Al-Nosra, relateaza AFP.

Intr-un comunicat postat pe Twitter, gruparea salafista Ahrar al-Cham, care lupta alaturi de Frontul Al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaida in Siria, afirma ca “a doborat un avion rusesc care efectua raiduri” asupra localitatii al-Eis.

Anterior, o sursa a rebelilor si Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anuntat ca avionul Su-22 a fost doborat de jihadistii Al-Nosra in apropierea localitatii al-Eis, in provincia Alep, si ca pilotul a fost capturat.

Jihadistii Frontului Al-Nosra au cucerit al-Eis saptamana trecuta dupa ce au alungat armata siriana, a afirmat OSDO. Pe retelele de socializare au aparut imagini cu un avion doborat si a carui epava este inconjurata de rebeli.

Citand surse din cadrul armatei, un site de informatii proguvernamental, Al-Masdar News, l-a identificat pe pilot ca fiind Khaled Said, adaugand ca Mussab Hourani, copilotul, a fost ucis. Aceste informatii nu au fost confirmate de guvernul sirian sau de armata.

Khaled Said a fost capturat in viata de rebelii care lupta alaturi de gruparea islamista Al-Nosra. Acestia au publicat online imagini in care se lauda cu capturarea acestuia.

Suprematia aeriana este un avantaj major al armatei siriene in lupta cu rebelii. Acestia din urma au incercat sa-si procure sisteme antiaeriene pentru a se apara in fata raidurilor puternice conduse de avioane siriene si ruse, dar se pare ca sustinatorii lor nu au dorit sa le furnizeze astfel de arme de teama ca ele ar putea ajunge in posesia gruparilor ultraradicale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO