Reacția furioasă a unui adolescent, după atacul din Florida: „Trebuie să faceți ceva. Voi, politicienii, sunteți adulții!”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2018 14:10
Categorie: Internaţional
Elev din Florida

Unul dintre elevii liceului Marjory Stoneman Douglass din Florida, unde miercuri a avut loc un atac armat soldat cu moartea a cel puțin 17 persoane, le cere politicienilor americani să ia măsuri, ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

 

David Hogg, în vârstă de 17 ani, a povestit presei despre cum un fost elev, de 19 ani, a deschis focul asupra lor. 

„Am văzut un „tsunami” de oameni care alergau în aceeași direcție, să se îndepărteze de ceva. Fix asta făceam. Era ca și cum un rechin venea după noi, iar noi eram peștii școlii. Fugeam de un bărbat înarmat”, a povestit tânărul, conform New York Times.

După aceea, un gardian a apărut și a strigat: „Opriți-vă. Veniți aici”. Apoi, bucătarul școlii a deschis ușa spre biroul ei, unde au început să intre 40 de elevi. Ei au închis luminile și și-au deschis telefoanele să vadă ce apare în presă despre atacul din liceul lor. În acest timp, David Hogg a început să îi întrebe pe colegii lui ce părere au despre politica referitoare la posesia de armă.

„La nivel național, nu mă surprinde deloc, iar asta este chiar trist. Faptul că un elev nu este surprins că a avut loc un nou atac armat – chiar dacă se întâmplă într-o școală – spune foarte multe despre situația actuală a țării noastre, despre câte mai sunt de făcut”, a spus David Hogg.

Astfel, tânărul a făcut apel ca politicienii să ia măsuri pentru ca școlile să devină mai sigure: „Trebuie să facem ceva. Trebuie să ne implicăm, să fim activi din punct de vedere politic. Congresul trebuie să treacă peste interesele politice și să lucreze împreună pentru a salva viețile copiilor. Noi suntem copii. Voi, în schimb, sunteți adulții”, a spus el.

Într-un interviu acordat CNN, lângă tânăr apare o altă persoană. Kelsey Friend a mărturisit cum profesorul de geografie i-a salvat viața.

„Nu voi uita niciodată cum ne-a luat pe mai mulți elevi într-o clasă. Dacă familia se uită la noi, vreau să știți că fiul sau fratele vostru a fost o persoană minunată. Trăiesc datorită lui”, a spus tânăra despre profesorul care a murit.

După atacul de la liceul din Florida, președintele Donald Trump a sugerat, pe Twitter, că de vină pentru tragedie ar fi colegii și profesorii, pentru că au știut că tânărul era „o mare problemă”, dar că nu l-au denunțat la poliție.

„Sunt atât de multe semne că atacatorul din Florida avea probleme psihice; a fost chiar și exmatriculat de la școală pentru comportament inadecvat. Vecinii și elevii știau că e o mare problemă. Trebuie să raportați astfel de cazuri autorităților, de fiecare dată”, a scris el pe Twitter, conform Newyork Magazine.

Astfel, Lori Alhadeff, mama unei eleve de 14 ani care a fost împușcată mortal, i-a adesat un mesaj lui Trump: „Președinte Trump, fă ceva, te rog! Fă ceva! Avem nevoie de măsuri, copiii ăștia au nevoie să fie în siguranță acum!”

„Cum se poate să permitem unei persoane înarmaate să vină în școala copiilor noștri? Cum se poate să treacă de securitate? Ce securitate au ei? Atacatorul – o persoană nebună – intră pur și simplu în școală, sparge geamul de la clasa în care învăța copilul meu și o împușcă! O omoară! Am petrecut ultimele 2 ore făcând aranjamente pentru înmormâtarea fetiței mele de 14 ani. Președinte Trump, te întrebi ce poți face? Poți lua măsuri ca armele să nu mai ajungă în mâinile acestor copii. Ce poți face? Poți face multe! Nu e corect pentru familiile și copiii noștri să fie uciși când mer la școală!”, a spus mama îndurerată, conform CNN.

Elev din Florida Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: CNN

Autorul atacului din Florida a declarat că
Autorul atacului din Florida a declarat că "vocile demonice" l-au împins să producă masacrul
Autorul atacului din Florida amenința din 2017 că va deveni
Autorul atacului din Florida amenința din 2017 că va deveni "un atacator profesionist"
Mesajele pline de teroare pe care elevii liceului din Florida le-au trimis apropiaților
Mesajele pline de teroare pe care elevii liceului din Florida le-au trimis apropiaților
Momentul șocant în care atacatorul deschide focul de armă în liceul din Florida
Momentul șocant în care atacatorul deschide focul de armă în liceul din Florida
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zgomote ciudate la Disneyland Paris
Momente de panică la Disneyland, după ce s-ar fi auzit focuri de armă. Ce s-a întâmplat
ISIS plănuiește atacuri în Europa, folosind „celule crocodil”, după căderea califatului
Mexicanii fură materiale din viitorul zid al lui Trump şi le folosesc pentru casele lor
Motivul pentru care gravidele cu bani din Rusia aleg să nască în SUA. Reacţia lui Trump
Capitala acoperită de o avalanşă de noroi. Maşinile au fost măturate de valul de mizerie
Theresa May ar putea fi răsturnată de la putere de propriii miniştri. "A devenit toxică"
nava croaziera norvegia
1.300 de pasageri, evacuați de urgență, cu elicoptere, de pe o navă de croazieră
Masacru în Mali: 110 de etnici fulani, uciși de bărbați echipați în vânători
Un fost președinte francez îi ia apărarea lui Viktor Orban. Omagiu adus la Budapesta
Agresorul preotului înjunghiat în Canada ar fi român: „Se comporta ciudat”
O nouă manifestaţie a „vestelor galbene” în Franţa. O femeie rănită grav și 31 de arestări
Decizia luată de Papa Francisc în cazul unui cardinal acuzat de pedofilie