Momentul șocant în care atacatorul deschide focul de armă în liceul din Florida

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un elev al liceului din Florida, în care un tânăr a deschis focul de armă miercuri seară, a surprins momentul atacului într-un video, pe care l-a postat ulterior pe o rețea de socializare.

Un tânăr de 19 ani, înarmat cu o puşcă, a deschis focul într-un liceu din Florida, omorând 17 persoane, copii şi adulţi.

Este vorba despre un fost elev exmatriculat din motive disciplinare şi care a fost prins la aproximativ o oră după atac, într-un orăşel din apropiere. Alarma s-a dat în jurul orei locale 14.00 la un liceu din Parkland, un oraş cu 30.000 de locuitori aflat la 80 de kilometri nord de Miami.

Autorul se pregătise alături de o grupare rasistă

Nikolas Cruz participase la antrenamente alături de o grupare care susţine supremaţia rasei albe, a anunţat joi organizaţia de apărare a drepturilor evreilor Liga Anti-Defăimare, transmite DPA, conform Agerpres.

Informaţia a fost confirmată de către Jordan Jereb, liderul grupării rasiste 'Republica Florida', alături de membrii căreia Nikolas Cruz s-ar fi pregătit.

Pe website-ul său, 'Republica Florida' se descrie drept o 'organizaţie a drepturilor civile ale albilor' care încearcă să creeze un 'stat etnic alb' în Florida.

În liceul la care învaţă 3.000 de elevi s-a instalat imediat panica. Adolescenţii s-au ascuns în dulapuri şi sub bănci şi au trimis disperaţi mesaje către părinţi, cerând ajutor. O profesoară a povestit că s-a adăpostit împreună cu 19 elevi într-o debara. Alţii au ales să fugă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO