Francezii inchid accesul catre muntele ce va fi "vedeta" pe 21-12-2012. De ce se tem oficialii

17-11-2012 09:13


Apocalipsa - 22

Reactiile autoritatilor din intreaga lume, cu putin inainte de mult mediatizata zi de 21 decembrie 2012, sunt diferite. Unele tari incearca sa atraga turistii, altele iau masuri mai putin populare, printre acestea din urma numarandu-se si Franta.

De teama ca muntele Pic de Bugarach va fi luat cu asalt de cei care cred in Apocalipsa mayasa si de jurnalisti, oficialii vor inchide accesul spre aceeasta zona.

Pe data de 21 decembrie 2012 se incheie al 13-lea baktun (ciclu) din calendarul mayas si va incepe un nou ciclu, scrie Live Science.

Desi istoricii spun ca mayasii nu au sustinut ca la aceasta data va veni Apocalipsa, multi adepti New Age cred ca in aceasta zi va avea loc o catastrofa care va distruge lumea.

Parerilor acestora sunt impartite: multi se asteapta la un eveniment dramatic, violent, altii cred ca va fi inceputul unei noi ere a pacii si armoniei.

Prima capitala europeana care ofera transport public gratuit

Potrivit unor legende, cei care se vor afla pe Pic de Bugarach vor fi salvati, deoarece muntele se va deschide si va scoate la iveala o nava extraterestra, care ii va lua la cer pe credinciosi.

“Cei care cred in sfarsitul lumii sunt putini, dar ne temem ca vom fi luati cu asalt de multi curiosi si mai ales de jurnalisti”, a declarat oficialul Eric Freysselinard.

Moartea unui brand baga in doliu jumatate de planeta

Pe 21 decembrie, accesul spre acest munte va fi blocat de 100 de politisti si pompieri.

Autoritatile altor tari vor insa sa profite de aceasta data “fatidica”. In Belize, resortul Chaa Creek va lansa o oferta all-inclusive numita Solstitiul de Iarna Mayas, in care vor fi incluse ateliere de lucru manual specifice mayasilor, iar pe 21 decembrie se va ridica o stela uriasa, pe care vor fi inscrise numele turistilor cazati aici.

Si in Guatemala va fi organizata Noua Era a Omenirii, la cel mai vechi sit mayas, Tikal. Aici vor avea loc multe activitati de divertisment si vor canta artisti celebri, precum Elton John, U2 si Bruce Springsteen.

Autoritatie mexicane profita la randul lor de aceste legende, incercand sa trezeasca interesul turistilor pentru orasele antice ale mayasilor.

O masina romaneasca, cel mai ieftin autovehicul din Marea Britanie
 

Sursa: LiveScience

VIDEO PROTVPLUS.RO