Reacția Phenianului, după ce Trump a vorbit despre denuclearizare: Nu ne pasă ce spune acest „câine turbat”. Am auzit destule
Oficialii nord-coreeni au urmărit cu atenție discursul adresat, miercuri, de președintele american Donald Trump în Adunarea Națională sud-coreeană, dar sunt determinați să nu țină cont de afirmațiile sale, din cauză că Phenianul „a auzit deja destule”.
Deși tonul folosit de liderul de la Casa Albă a fost unul mai moderat, Trump mergând până la chemarea Coreei de Nord „la masa discuțiilor”, oficiali de la Phenian au declarat, pentru CNN, că „nu le pasă ce spune acest ‘câine turbat’, pentru că deja au auzit prea multe” venind de la el.
„Statele Unite ne amenință cu distrugătoare nucleare și cu bombardamente strategice. Ne provoacă în cel mai vicios mod, dar noi vom combate toate aceste amenințări, prin consolidarea puterii dreptății, astfel încât să eliminăm motivele ce stau la baza agresiunii si războiului”, au spus oficialii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Regimul de la Phenian îl consideră responsabil pe Donald Trump pentru creșterea tensiunilor dintre cele două state până la un nivel nemaivăzut de la sfârșitul Războiului Coreean, care s-a încheiat printr-un armistițiu, în 1953.
Recent, liderul de la Casa Albă a făcut aluzii la folosirea diplomației pentru detensionarea situației, dar a afirmat că acest lucru va fi posibil doar dacă Phenianul va pune capăt comportamentului provocatori, dacă va renunța la programul nuclear și dacă va accepta o denuclearizare „totală și verificabilă”.
Trump cere denuclearizarea, dar nu vine cu un plan concret
„Posibilitatea ca Phenianul să accepte denuclearizarea este aproape de zero. Nord-coreenii nu sunt iraționali în această privință, au văzut ce se întâmplă cu statele care au renunțat la programele nucleare și încearcă să țină de acest program, pentru ca regimul să supraviețuiască”, a spus Michael Hayden, fost director al CIA și NSA.
La rândul său, Adam Mount, cercetător la Federația Americană a Oamenilor de Știință, a declarat că este îngrijorat că pentru Trump, posibilitatea ca Phenianul să renunțe la armele nucleare reprezintă punctul de început al negocierilor, nu sfârșitul lor.
„Insistă în privința denuclearizării, dar fără un plan despre cum se va ajunge la asta. Această insistență nu va face decât să împiedice orice fel de progres. Trump s-a abținut să mai lanseze amenințări militare, ci s-a centrat mai mult pe istoria și suferința din Peninsula Coreea, însă nu am primit nimic mai mult decât o răbade strategică”, a spus Adam Mount, pentru CNN.
Sursa: CNN
Etichete: coreea de nord, donald trump, arme nucleare, kim jong-un,
Dată publicare:
09-11-2017 09:18