Kim Jong-un l-a numit pe Trump „bătrân lunatic”, care ar putea „începe războiul”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 07 Noiembrie 2017 11:47
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean și președintele american au avut o nouă rundă de confruntări dure de replici.

 

Kim Jong-un spune despre Donald Trump că este un „bătrân lunatic” care urmărește izbucnirea unui „război nuclear”, notează The Independent.

Presa nord-coreeană l-a acuzat pe Donald Trump că a escalat intenționat tensiunile dintre cele două state, ducându-le „la extreme”, adăugând că „nimeni nu poate prezice momentul când bătrânul lunatic de la Casa Albă își va pierde cumpătul și va începe un război nuclear.”

Comentariile dure ale Phenianului vin ca o replică a întâlnirii dintre președintele american și premierul nipon, Shinzo Abe de la Summitul de la Tokyo, din timpului primului turneu în Asia a lui Trump. Prin intermediul acestor călătorii, Trump și-a propus să dezvolte relații economice eficiente cu statele asiatice și să estompeze testele nucleare ale Phenianului.

"Unii oameni spun că retorica mea este una foarte puternică, însă dacă observă ceea ce s-a întâmplat atunci vor vedea retorici slabe în ultimii 25 de ani”, a declarat președintele american.

În timp ce Donald Tump susținea că Phenian-ul reprezintă „o amenințare la adresa lumii civilizate”. În plus, cu o altă ocazie, Trump l-a numit pe liderul nord-corean „omul rachetă”.

Premierul nipon a declarat în cadrul aceleași conferințe că susține poziția Statelor Unite de-a se folosi de „toate opțiunile”, atunci când vine vorba despre chestiunea nord-coreeană, adăugând faptul că cele două state sunt „100%” unite în această privință.

 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO