Raspunsul lui Rogozin pentru Basescu. Presedintele Romaniei, acuzat ca bea ca sa prinda curaj

Ultima actualizare: 15-05-2014 07:00
Rogozin cu ochelariu ciudati

Vicepremierul Rusiei si presedintele Romaniei se acuza reciproc ca ar da declaratii la betie. Nu e primul conflict de acest gen; si in 2013 Basescu l-a acuzat pe Rogozin ca imediat ce se trezeste si bea ceva da o declaratie despre Romania.

 “Ma intreb cate pahare a golit Basescu “ca sa isi faca curaj” inainte de a inchide spatiul aerian romanesc pentru avionul nostru". Aceasta e traducerea postarii pe Twitter a vicepremierului rus Dimitri Rogozin din aceasta dimineata, o replica la comentariul facut de Traian Basescu pe marginea declaratiilor inaltului oficial de la Moscova.

 

 

Presedintele Romaniei a declarat duminica, la Timisoara, ca trebuie aflat mai intai cata vodca a consumat Rogozin inainte sa trimita mesaje provocatoare la adresa tarii noastre "La astfel de declaratii eu nu pot avea decat o singura reactie. Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva ce nu reprezinta Mama Rusia", a declarat Basescu conform Mediafax, care citeaza opiniatimisoarei.ro.

Vezi tot filmul conflictului intre demnitarul rus si Romania

In replica, vicepremierul rus, care este si ambasador extraordinar si plenipotentiar si reprezentant special al presedintelui Putin pentru Transnistria, a raspuns luni pe Twitter intr-o maniera nediplomatica., Rogozin s-a referit la faptul ca Romania i-a interzis tranzitarea spatiului nostru aerian deoarece inaltul demnitar rus e supus sanctiunilor UE.

In acelasi timp, Dimitri Rogozin a acordat si un interviu mult mai moderat ziarului rus Kommersant la intoarcerea de la Tiraspol, interviu care va aparea azi si pe www.StirileProTV.ro.

Rogozin e cunoscut pentru declaratiile sale socante: de exemplu, acum cativa ani a facut-o pe Madonna "tarfa" dupa un concert sustinut de faimoasa cantareata la Moscova. Nici presedintele Basescu nu e la primul schimb de replici dure cu inaltul oficial rus. In 2013, dupa ce Rogozin a spus ca Romania va anexa Moldova la fel cum a anexat Germania nazista Austria, Basescu a comentat: "El cum se trezeste face o declaratie la adresa Romaniei, dupa care banuiesc ca isi bea ceaiul. Sau, ma rog, ceva".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO