Basescu ii raspunde vicepremierului rus: "El cum se trezeste, face o declaratie la adresa Romaniei"

Ultima actualizare: 05-10-2013 07:06
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a raspuns, miercuri, acuzatiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, care a spus ca seful statului roman planuieste integrare a Republicii Moldova in UE, apoi anexarea acesteia la Romania.

Basescu a declarat ca tara noastra nu si-a declarat niciodata intentia de a anexa o tara. Presedintele Romaniei a adaugat ca oficialul rus, "cum se trezeste, face o declaratie" la adresa tarii noastre, apoi isi bea "ceaiul sau ceva".

Traian Basescu a fost intrebat in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, cum comenteaza afirmatia vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit careia: "«Calul Traian» (Traian Basescu) a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, «integrarea in Uniunea Europeana», apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania".

Traian Basescu a raspuns: "Sa dea Dumnezeu sa reusim cu integrarea Moldovei in Uniunea Europeana".

Seful statului a mentionat ca Romania nu si-a declarat niciodata intentia de a anexa o tara.

"Batalia noastra este pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca atunci aproape nu vom mai avea frontiere. Vom fi cetateni europeni, si noi, si cetatenii Republicii Moldova. Vom vorbi aceeasi limba, vom avea mai mult sau mai putin aceleasi obiective, vom avea aceeasi istorie in interiorul Uniunii Europene", a adaugat seful statului roman.

Presedintele Traian Basescu a aratat ca declaratii de acest tip ale demnitarului rus sunt "frecvente".

"El cum se trezeste face o declaratie la adresa Romaniei, dupa care banuiesc ca isi bea ceaiul. Sau, ma rog, ceva", a mai spus Basescu.

Seful statului a tinut sa precizeze ca Romania a fost primul stat din lume care a recunoscut independenta Republicii Moldova. "Asta trebuie subliniat, vizavi de declaratiile faimosului demnitar rus", a aratat Traian Basescu.

La randul sau, presedintele Estoniei a afirmat ca singura anexare despre care stie a fost cea a Estoniei, Letoniei si Lituaniei, si a Basarabiei. "Acestea au fost cazuri de anexare. (...) Ceea ce este ciudat este ca nu au recunoscut ca au anexat asa ceva, insa acestea sunt cazurile pe care le stiu eu", a mai spus presedintele Estoniei.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat, miercuri, pe contul sau de Twitter, intalnirea lui Traian Basescu cu presedintele Parlamentului moldovean Igor Corman, afirmand ca presedintele roman planifica integrarea R.Moldova in Uniunea Europeana, apoi anexarea acesteia de catre Romania.

"«Calul Traian» (Traian Basescu) a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, «integrarea in Uniunea Europeana», apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania", a scris Rogozin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO