Putin: „Suntem conștienți ce sunt armele nucleare, dar nu alergăm în jurul lumii fluturând această armă ca un brici”
"Amenințarea războiului nuclear este în creștere", a spus președintele rus Vladimir Putin.
Totuși, liderul de la Kremlin a insistat că Rusia se concentrează pe mijloace pașnice, dar, dacă va fi cazul, este pregătită să se apere cu toate armele de care dispune.
În schimb, a infirmat zvonurile legate de o nouă mobilizare militară în Rusia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Noi considerăm armele de distrugere în masă, armele nucleare, drept mijloc de apărare. Conceptul utilizării lor este construit în jurul așa-numitei 'lovituri de represalii'. Cu alte cuvinte, dacă suntem atacați, atacăm drept răspuns”.
Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA: „Orice discuție lejeră despre armele nucleare tactice este un lucru iresponsabil și periculos”.
Și totuși Vladimir Putin a atins subiectul la o sesiune televizată a Consiliului pentru Drepturile Omului.
Vladimir Putin: „Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare. Avem aceste mijloace într-o formă mai avansată și mai modernă decât orice altă țară nucleară, e un fapt evident, dar nu ne apucăm să alergăm în jurul lumii fluturând această armă ca un brici”.
„Marea Azov a devenit o mare internă a Rusiei. Chiar și Petru I a luptat pentru accesul la Marea Azov”, a mai spus liderul Rusiei.
În ciuda faptului că a revendicat ilegal patru regiuni ucrainene, Moscova nu controlează în totalitate niciuna dintre ele. Continuă, însă, să atace țara vecină.
Nu e liniște nici pe linia frontului, în zona Bahmut.
Zelenski: „Întreruperile programate se menţin în majoritatea oraşelor şi districtelor”
O jumătate de oră, artileria rusă a lovit fără încetare, în timp ce jurnaliștii de la Sky News erau adăpostiți într-un buncăr.
Deborah Haynes, jurnalist Sky News: „Nu avem voie să filmăm în interiorul adapostului. Dar, de când stăm aici, auzim întruna explozii de afară și pământul se cutremură. E înfricoșător și prin asta trec permanent soldații”.
În schimb, noi imagini filmate în Harkov arată un cimitir de arme rusești.
Dmitro Chubenko, purtătorul de cuvânt al procuraturii regionale din Harkov: „Aproape 95 la sută sunt sisteme de rachete cu lansare multiplă, cum ar fi lansatoare se rachete 'Smerch', 'Uragan' sau BM-21 Grad. De asemenea, sunt zeci de resturi de la rachete de croazieră, muniție de artilerie, iar costul total al întregului armament este de peste 100 de milioane de dolari”.
Înfrângerile de pe linia frontului au determinat Rusia să bombardeze rețeaua electrică a Ucrainei. Atacurile aeriene au provocat daune de amploare, lăsând milioane de oameni în beznă și în frig.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Creştem constant generarea şi livrarea de electricitate, adăugăm volum aproape în fiecare zi. Dar nu trebuie să uităm, şi nimeni nu ar trebui să uite, că acum este imposibil să restabilim 100% sistemul energetic aşa cum era înainte de începerea terorii energetice ruseşti. Avem nevoie de timp. De aceea, întreruperile programate se menţin în majoritatea oraşelor şi districtelor”.
Președintele Volodimir Zelenski și "spiritul Ucrainei" au fost desemnați de prestigioasa revista Time drept personalitatea anului 2022. Asta în timp ce ministrul de Externe Dmytro Kuleba a spus din nou că, din perspectiva Ucrainei, sunt două condiții pentru încheierea războiului - Rusia să renunțe la planurile sale de invazie și să-și retragă trupele de pe pământul ucrainean.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin, arme nucleare,
Dată publicare:
08-12-2022 07:33