Putin, despre sancțiunile impuse Rusiei: „Sunt o sabie cu două tăișuri. Sunt nebunești!”

Ultima actualizare: 17-06-2022 17:46
vladimir putin, sanctiuni, rusia
Colaj foto: Imago

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a susținut, vineri, un discurs „extrem de important”, așa cum notează presa internațională, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Președintele Putin a făcut afirmații dure la adresa Occidentul vizavi de sancțiunuile pe care statele din Vest le-au impus Rusiei, notează The Guardian.

Așadar, Putin îi acuză pe aliații occidentali că au impresia că restul lumii "este curtea lor" și că încearcă să izoleze sau să elimine statele "greșite".

Țările occidentale tratează aceste țări "ca pe coloniile lor" și ca fiind "de mâna a doua", spune el, adăugând: „Aceasta este natura actualei crize de rusofobie din Occident, precum și a sancțiunilor regulate împotriva Rusiei”.

Putin descrie sancțiunile occidentale împotriva Rusiei ca fiind "nebunești" și că prin acestea se încearcă "să zdrobească economia rusă dintr-o dată, prin forță".

Putin: Asistăm la o agravare a problemelor sociale și economice în Europa

Putin a mai transmis că, pentru a avea succes, Rusia trebuie să fie independentă și "să tragem propriile concluzii".

Preșdintele rus mai spune descrie sancțiunile ca fiind o "sabie cu două tăișuri" și a declarat că țările occidentale iau în considerare impunerea de sancțiuni "nu doar Rusiei, ci oricărei țări care nu mai este favorită".

Asistăm la o agravare a problemelor sociale și economice în Europa. În SUA, vedem creșteri ale prețurilor la bunuri, alimente și electricitate, precum și la combustibilul auto. Nivelul de trai al europenilor scade, iar întreprinderile lor își pierd din competitivitate”, a adăugat președintele Rusiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO