Proteste la Salonul Auto de la Frankfurt. Ce au cerut manifestanții producătorilor de maşini

×
Codul embed a fost copiat

Vehicule autonome, vehicule de livrare prietenoase cu mediul, aplicații care ghidează fiecare șofer în parte pe ruta optimă pentru el.

La salonul auto din Frankfurt sunt prezentate câteva dintre cele mai recente tehnologii, care promit să îmbunătățească mobilitatea în orașele sufocate de prea multe mașini. Evenimentul a fost însă perturbat duminică de un protest al activiştilor care militează pentru protecţia mediului.

Îmbrăcaţi în combinezoane albe de protecţie, sute de manifestanţi au blocat intrarea principală a expoziţiei. Protestatarii le-au cerut producătorilor germani de maşini să accelereze tranziţia către vehiculele electrice şi cele cu hidrogen pentru a proteja mediul înconjurător.

În ceea ce priveşte restul noutăţilor de la salonul auto, un constructor elvetian in parteneriat cu o companie germană de software propun acest concept de vehicul autonom pentru transportul urban.

”Nu trebuie să mă mai preocupe traficul sau ce se întâmplă în jurul meu. Am timp pentru altceva. De exmplu, dacă merg la o ședință, pot să o pregătesc de aici. Pot să iau parte la o teleconferință din mașină, sau pur și simplu să mă fac comod și să mă relaxez.”

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

O companie start-up din Berlin vrea sa elimine de pe străzi maşinile poluante folosite pentru livrări de tot felul. Astfel, propune un vehicul de transport cu pedale, prevăzut, însă, și cu o baterie electrică ce se încarcă ... chiar din pedalat.

”Viteza maximă este de 25 de kilometri pe oră, dar nici cu mașina nu mergi prea repede în oraș, nu-i așa? În Berlin, viteza medie în trafic este de 16 kilometri pe oră, așa că vehiculul nostru este mai rapid decât mașina pentru că poți evita ambuteiaje și poți să găsești mai ușor loc de parcare.”

O companie din Hanovra, care dezvoltă aplicații şi hărţi pentru şofat inteligent în oraşele aglomerate, promite un viitor fără blocaje în trafic. Asta, pentru că fiecare conducător auto ar primi o variantă optimă a traseului în funcţie de destinaţie şi timpul disponibil. Totul, în funcţie de datele din trafic, viteza, nivelul de aglomerare de pe şosea, actual şi viitor, şi timpul estimat al sosirii.

”În lumea de astăzi, 90 la sută din traficul total se desfășoară pe 10 la sută din numărul total al străzilor. Așadar, prin tehnologia noastră traficul poate fi decongestionat. Calculează pentru fiecare șofer în parte care este ruta optimă de urmat, în funcție de câți alți șoferi vor să ajungă la aceeași destinație.”

De multe ori, muncitorii trimişi pentru diverse lucrări pe străzi au nevoie de supraveghere şi îndrumare de la un specialist care nu se poate afla mereu în teren. Printr-o platformă de realitate augumentata, expertul poate vedea prin ochii muncitorului şi, în plus, are acces la informaţii digitale de la faţa locului. Astfel, poate furniza asistență de la distanţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Salonul de la Frankfurt. Cum arată și cât costă cea mai rapidă mașină Lamborghini
Salonul de la Frankfurt. Cum arată și cât costă cea mai rapidă mașină Lamborghini

Cele mai noi şi luxoase maşini din lume sunt în aceste zile la salonul auto de la Frankfurt.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.