Propunere controversată după ce o minoră germană a fost ucisă de fostul iubit, un refugiat afgan


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 03 Ianuarie 2018 13:26
Categorie: Stiri externe
Abdul D.

Propunere controversată din partea conservatorilor germani, Uniunea Creştin-Socială, ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate, partidul Angelei Merkel.

Aceștia vor ca minorii care cer azil în Germania să fie supuși la teste medicale pentru verificarea vârstei.

O dezbatere în legătură cu verificarea prin teste medicale a vârstei minorilor neînsoțiți care cer azil s-a intensificat în ultima săptămână în Germania, după ce pe 27 decembrie, Mia, o adolescentă germană a fost înjunghiată mortal de fostul ei iubit, un refugiat afgan. Refugiatul, care susține că are 15 ani, este acuzat că a omorât-o din cauză că s-au despărțit, relatează Reuters. Documentele lui Abdul D. arată că acesta are 15 ani, însă tatăl fetei spune că de fapt este mai mare.

Cazul a fost comparat de presa germană cu altul asemănător - cel al lui Hussein Khavari - judecat în prezent pentru violarea și uciderea unei tinere de 19 ani din Freiburg, în 2016. De origine iraniană, Khavari susținea că are 16 ani, însă tatăl său le-a spus autorităților că fiul său este născut pe 29 ianuarie 1984 - având deci 33 de ani.

Propunerea ca migranții minori neînsoțiți să fie testați medical pentru depistarea vârstei reale a întâmpinat opoziție chiar din partea medicilor în Germania. Bundesärztekammer, Asociația medicilor germani, susține că o asemenea masură nu este doar lipsită de etică, ci și nefiabilă.

Experții germani susțin că mulți refugiați - bărbați tineri - mint în legătură cu vârsta lor, spunând că au sub 18 ani, pentru a primi acces mai ușor la locuință și beneficii sociale. Autoritățile încearcă să afle vârsta solicitanților de azil prin interviuri, testele mediciale fiind voluntare. CSU susține că acestea ar trebui să fie obligatorii.
 

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO