Proprietarii unui restaurant thailandez, condamnați la 1.446 de ani de închisoare. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 11-06-2020 16:40
închisoare
Shutterstock

Doi proprietari ai unui restaurant din Thailanda au fost condamnați la câte 1.446 de ani de închisoare fiecare, pentru fraudarea clienților.

Anul trecut, proprietarii au lansat o promoție online cu plata în avans. Aproximativ 20.000 de persoane au achiziționat vouchere în valoare de 50 de milioane de baht thailandezi, aproximativ 1,5 milioane de euro, relatează BBC.

Ulterior, proprietarii au anunțat că nu pot face față valului de cereri și au fost nevoiți să închidă restaurantul. Astfel, cei doi, pe nume Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha, au fost arestați după ce sute de oameni au depus plângeri.

Patronii restaurantului au înapoiat o parte din sumele pe care le-au primit, însă cei mai mulți dintre clienți nu și-au mai primit banii.

Cei doi au fost arestați pentru fraudă prin promoții false și au fost găsiți vinovați pentru 723 de fapte, fiind condamnați la câte 1.446 de ani de închisoare.

Pentru că și-au recunoscut faptele, sentințele lor au fost înjumătățite, dar cu toate acestea, legislația thailandeză limitează timpul de închisoare pentru frauda publică la 20 de ani, aceasta fiind și pedeapsa pe care cei doi o vor ispăși.

În 2017, o altă instanță din Thailanda a condamnat o persoană vinovată de fraudă la peste 13.000 de ani de închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO