Țara din Europa care a înregistrat un număr record de cazuri noi de Covid-19

Ultima actualizare: 11-06-2020 14:53
coronavirus
Shutterstock

Ucraina a înregistrat joi un record de 689 de noi cazuri de coronavirus pe fondul ieşirii din izolare, cifre considerată "extrem de alarmante" de ministrul sănătăţii, care a anunţat că pregăteşte noi măsuri, relatează AFP.

"Avem cifre extrem de alarmante" care cresc de o săptămână, şi-a exprimat regretul Maksin Stepanov, pe pagina sa de Facebook.

El a acuzat numeroasele încălcări ale regulilor de distanţare şi nepurtarea măştii de către ucraineni, unii experţi explicând totuşi acest fenomen printr-o înmulţire a testelor de depistare.

"Ameninţarea nu a dispărut, dar uitaţi-vă pe străzi, priviţi ce se întâmplă în jurul nostru. Am renunţat la orice izolare, am decis că aceasta nu mai există", a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii este pe cale să pregătească măsuri "urgente în numele vieţii şi al sănătăţii fiecăruia dintre noi", a mai anunţat el, fără a oferi vreun detaliu.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat de vinerea trecută 3.659 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de aproape 21% comparativ cu precedentele şapte zile, conform calculelor AFP pe baza statisticilor oficiale.

Autorităţile ucrainene au impus din martie măsuri de izolare severe, printre care oprirea transportului în comun, după detectarea primelor cazuri de coronavirus în această ţară, una dintre cele mai sărace din Europa, cu un sistem public de sănătate în ruine.

Începută la mijlocul lunii mai, ieşirea treptată din izolare este pusă în aplicare de regiuni în funcţie de noile cazuri, de numărul testelor realizate şi de numărul de paturi de spital disponibile.

În total, 29.070 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 854 mortale, au fost înregistrate până acum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO