Producatorii de vin, afectati de incalzirea climatica

Ultima actualizare: 21-10-2012 02:12

Cresterea temperaturilor grabeste culesul si schimba gustul vinului. Se modifica si "geografia" productiei de vin: regiuni altadata numai bune pentru cultura vitei de vie au devenit prea fierbinti pentru ea.

La un targ de vinuri de la Paris, producatorii au batut in sticle la unison, ca sa-i indemne pe politicieni sa ia masuri.

Proprietarii de podgorii simt deja pe pielea lor efectele incalzirii climatice. In Burgundia, strugurii se culeg din ce in ce mai devreme din cauza temperaturilor mai mari si nici gustul vinului nu mai e la fel.

Daca temperaturile vor continua sa creasca, soiuri precum Pinot Noir, caruia prea mult soare ii strica, vor disparea din Burgundia in urmatorii 20-30 de ani, avertizeaza expertii din industrie.

Protestatarii au urmarit sa faca presiuni asupra politicienilor. Protestul producatorilor de vin a avut si binecuvantarea activistilor pentru mediu.

Conferinta pentru climat de la Copenhaga din 7-18 decembrie urmareste sa obtina un nou acord, care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto. Negocierile asupra termenilor precisi ai acordului continua inca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO