Cauza morții lui Maradona a fost anunțată. Ce s-a descoperit la autopsie

×
Codul embed a fost copiat

Un raport de autopsie difuzat către mass-media argentiniană a spus că Maradona a murit în somn, după ce a suferit insuficiență cardiacă, la doar două săptămâni după ce a părăsit spitalul în urma unei operații.

Medicii au detectat, de asemenea, cardiomiopatie dilatată, o afecțiune în care mușchiul inimii devine slăbit și nu poate pompa suficient sânge către restul corpului.

Autopsia lui Maradona a fost efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires, anunţă procurorul John Broyard.

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale", a anunţat procurorul.

Potrivit procurorului, decesul s-a produs la ora locală 12.00 (ora 17.00 - ora României), potrivit News.ro.

Citește și
Gheorghe Hagi
Hagi a povestit „un moment unic” cu Maradona: „A fost drăguț”
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit în urma unui stop cardiac, scrie presa internațională.

Decesul a fost anunţat de canalul Todo Noticias, care a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona.

Recent, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier, după ce i se descoperise un cheag de sânge, relatează Marca.

Maradona a fost operat cu succes pe creier, la 3 noiembrie, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT.

Hematomul ar fi fost produs „de un traumatism” şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.

În perioada internării, medicul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că fostul jucător a avut „episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile”⁣. Luque nu a explicat despre ce abstinenţă este vorba.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale.

El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină.

În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.

Cariera lui Diego Maradona

Maradona a fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pele titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

În cariera sa internațională, a evoluat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal FIFA, incluzând Cupa Mondială din 1986, când a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

La același turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat contra Angliei, a marcat două goluri în victoria Argentinei cu scorul de 2-1, goluri care l-au consacrat la nivel mondial. Primul gol a fost marcat cu mâna și numit ulterior mâna lui Dumnezeu, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat șase jucători.

De asemenea, Maradona este considerat una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului. A fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină și în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din Statele Unite, după ce a folosit efedrină.

După retragerea din activitate, la 37 de ani, Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Mesajul postat de Lionel Messi, după decesul lui Maradona:
Mesajul postat de Lionel Messi, după decesul lui Maradona: "Diego este etern"

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a postat pe Instagram două fotografii alături de Diego Maradona, în semn de omagiu după decesul acestuia.

Hagi a povestit „un moment unic” cu Maradona: „A fost drăguț”
Hagi a povestit „un moment unic” cu Maradona: „A fost drăguț”

Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi şi-a exprimat regretul în legătură cu dispariţia lui Diego Armando Maradona, care a decedat miercuri seară, la vârsta de 60 de ani.

De ce nu a jucat Maradona în meciul Argentina - România, de la Cupa Mondială din 1994
De ce nu a jucat Maradona în meciul Argentina - România, de la Cupa Mondială din 1994

În urmă cu cinci luni, fostul mare fotbalist Diego Maradona a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care şi-a amintit de meciul Argentina - România, scor 1-1, de la Cupa Mondială din 1990, din Italia.

Ultimul interviu dat de Maradona înainte de a muri: Fotbalul mi-a dat totul
Ultimul interviu dat de Maradona înainte de a muri: Fotbalul mi-a dat totul

Într-un ultim interviu acordat cotidianului Clarin, Diego Armando Maradona a afirmat că a fost şi este fericit şi că fotbalul i-a oferit mai mult decât şi-a imaginat.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.