Probleme la un alt zbor al companiei al cărei avion a aterizat forţat în porumb

23-08-2019 19:14


Avion aterizare fortata Rusia

Un zbor al liniei Ural Airlines a aterizat de urgenţă la Soci, la o săptămână după precedentul incident în care a fost implicată o aeronavă a companiei. 

Un zbor Ural Airlines de la Tel Aviv, care transporta 160 de persoane, a efectuat o aterizare de urgenţă vineri la Soci (sudul Rusiei), cu trenul de aterizare avariat, potrivit media ruse, precizând că nu există răniţi. Este al doilea incident în care este implicată aceeaşi companie aeriană rusă după ce un avion al său a efectuat o aterizare de urgenţă într-un lan de porumb săptămâna trecută, scrie The Times of Israel vineri, în ediţia online.

Portalul rus Vesti a relatat că Airbusul A320 a aterizat cu success şi aeroportul funcţionează acum normal.

"Potrivit datelor preliminare, mecanismul roţii pneumatice principale stângi a fost distrus. 160 de pasageri erau la bord. Serviciile de urgenţă ale Aeroportului Internaţional Soci erau pregătite. Aterizarea a avut loc cu succes", a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene citat de Sputniknews.

 Aceasta este a doua aterizare de urgenţă a unui avion al companiei Ural Airlines într-o săptămână. Joia trecută, un pilot rus a reuşit să aterizeze cu succes cu avionul său într-un lan de porumb după ce aparatul a lovit un stol de pescăruşi care au intrat în ambele motoare.

 Airbusul A321 Ural Airlines transporta 226 de pasageri şi 7 membri ai echipajului şi decolase de pe aeroportul Jukovski din Moscova spre Simferopol, în Crimeea.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a decorat pe cei doi piloţi ai Ural Airlines care au reuşit să evite o catastrofă la aterizarea de urgenţă a avionului, cu cea mai înaltă distincţie, ordinul de Eroi ai Rusiei.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO