Probabil cea mai amuzanta frauda din sport: a luat medalie la maraton desi a mers cu autobuzul

14-10-2011 09:18

Maratonist

Un maratonist a fost descalificat de la o competitie care a avut loc duminica, in Marea Britanie, dupa ce a recunoscut ca "a gresit". El a castigat locul 3 la acel concurs, dupa ce i-a pacalit pe toti, urcandu-se intr-un autobuz.

Initial, "sportivul" a negat toate acuzatiile si chiar a declarat la BBC News ca este nevinovat si ca a castigat pe merit acea competitie.

Astfel, Sunderland Harrier Rob Sloan a iesit pe locul 3 si a declarat ca este foarte suparat din cauza acelor acuzatii. De asemenea, a precizat foarte clar ca nu a trisat in niciun fel.

Apoi insa, organizatorii maratonului, Northumbrian Water, au anuntat ca domnul Sloan si-a recunoscut greseala si ... si-a cerut scuze. El s-a urcat intr-un autobuz care era plin cu spectatori, atunci cand se afla la aproximativ 8 kilometri de finalul cursei si a sarit din autovehicul in apropierea liniei de final.

Ulterior, Steven Cairns din Peebles, Scotia, a fost declarat castigator, dupa ce Sloan a fost descalificat.

"Aceasta situatie a fost atent investigata cu ajutorul martorilor, precum si a lui Steven Cairs, care a castigat premiul lui Sloan." au anuntat organizatorii concursului.

"Domnul Sloan a facut o greseala si si-a cerut scuze fata de noi pentru situatia pe care a creat-o" a declarat Steve Cram, fost atlet olimpic si director al evenimentului.

Culmea este ca sambata, cu o zi inainte de maratonul buclucas, Rob Sloan a participat la alta cursa de 10 km, in Kielder, pe care a castigat-o.

 

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO