Milionar in euro pentru o zi. De ce nu primeste banii de la loterie? A intervenit si Blair pentru el

14-10-2011 09:12

Martyn Tott

Povestea lui Martyn Tott a impresiont o lume intreaga. Barbatul a castigat la loto suma de 3 milioane de lire sterline. Din nefericire, insa, a pierdut biletul care l-ar fi transformat in milionar. Aceasta pierdere avea sa-i distruga si intreaga viata.

Sotia lui Martyn a cumparat un bilet la loterie si cei doi l-au completat impreuna, punand numerele care le puneau mereu atunci cand jucau. In ziua in care s-au anuntat castigatorii, cei doi au realizat ca era vorba despre ei. Au cautat biletul, dar nici urma de el.

Reprezentantii loteriei au refuzat sa le dea banii, desi englezii au reusit sa demonstreze ca au cumparat biletul si ca numerele norocoase sunt cele alese de ei.

Incidentul s-a petrecut in 2001 si a starnit mare valve in Marea Britanie. Pana si Tony Blair a incercat sa intervina in favoarea familiei Tott. Loteria a sustinut insa ca regulile jocului sunt clare si nu pot fi incalcate.

Daca cei doi ar fi anuntat ca au pierdut biletul in 30 de zile, atunci lucrurile ar fi stat altfel.

Din acel moment a inceput calvarul lui Martyn, care a devenit obsedat de premiu si si-a distrus viata personala.

A dat loteria in judecata, a intrat intr-o secta religioasa si s-a despartit de sotia sa.

Abia acum, la zece ani de la incident, barbatul a reusit sa depaseasca momentul si sa fie din nou fericit.

“Faptul ca am pierdut acei bani a fost un cosmar pentru mine. Timp de zece ani am uitat pur si simplu ce e important in viata. Acum chiar ma bucur ca nu am castigat cele 3 milioane de euro. Nu stiu daca mi-ar fi adus fericirea, poate m-ar fi distrus”, povesteste englezul.

“Inteleg ca viata mea nu este chiar atat de mizera precum o vedeam. Banii nu sunt atat de importanti. Lucurile marunte sunt cele care ne fac cu adevar fericiti”, a marturisit Tott.

Englezul si sotia sa devenisera atat de obsedati de acel bilet, incat la un moment dat au inceput sa se acuze reciproc de pierderea lui. El si-a neglijat sotia, care intr-un final a decis sa-l paraseasca.

Martyn a ajuns sa faca parte dintr-un cult din Statele Unite, unde a vrut sa se si mute, dar nu a primit viza, crezand ca asa Dumnezeu il va ajuta. Dar nu s-a intamplat nicio minune.

Timp de 10 ani viata lui a fost un adevarat calvar. Dupa numeroase procese si aparitii prin presa, Tott a inteles ca nu va vedea niciodata acei bani.

Incet, a inceput sa vada realitatea si sa incerce sa-si refaca viata.

A cunoscut o femeie de 26 de ani intr-un club de comedie. Ea a reusit sa-l convinga ca acei bani nu sunt cel mai important lucru din viata. Cei doi au inceput o relatie si par sa fie fericiti.

Tott a scris o carte despre calvarul prin care a trecut, Six Magic Numbers, iar acum se pregateste pentru o alta.

Sursa: Daily Express, Daily Mail

Tags: loto, castiguri,


VIDEO PROTVPLUS.RO