Prizonieri mexicani, eliberati noaptea pentru a comite crime la comanda


Ultimul update: Duminica 08 Ianuarie 2012 16:07
Data publicarii: Luni 26 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Pusca AR-15

Deznodamant incredibil intr-un dosar cu crime sangeroase comise in Mexic. Autoritatile au descoperit ca autorii a trei atacuri armate sunt de fapt prizonieri pe care conducerea inchisorii ii elibera noaptea ca sa comita crime la comanda.

 "Presupusii autori ai acestor fapte sunt detinuti (...) lasatilasat sa iasa din inchisoare si sa foloseasca armele gardienilor pentru a comite crime", a declarat un purtator de cuvant al procurorului general.

Detinutii ieseau din inchisoare cu permisiunea directoarei penitenciarului Margarita Gomez, care este acum in arest preventiv impreuna cu alti trei angajati, "pentru razbunari la comanda prin folosirea vehiculelor oficiale pentru deplasarea armelor gardienilor din inchisoare in scopul realizarii acestora", a explicat purtatorul de cuvant.

Ancheta politiei, care a comparat cartusele gasite la locul atacurilor cu armele gardienilor inchisorii, a aratat ca patru pusti de tip AR-15 (ale paznicilor inchisorii) au fost folosite pentru comiterea crimelor.

17 persoane au murit ciuruite de gloante la 18 iulie, in timpul unei sarbatori intr-un centru de relaxare. Noua tineri au fost ucisi intr-un bar la 15 mai, in timp ce alte zece persoane au murit in urma unui atac armat la 1 februarie la Torreon, oras situat in apropiere de penitenciarul Gomez Palacios. 

Razboiul dintre cartelurile de droguri si confruntarile acestora cu fortele de securitate s-au soldat cu aproximativ 25.000 de morti de la sfarsitul lui 2006 in Mexic, in pofida desfasurarii a circa 50.000 de soldati suplimentari de catre politie, pentru combaterea criminalitatii.

Sursa: Pro TV

Tags: crime, mexic, droguri,

Traficantii de droguri din Mexic in razboi cu politistii!
Grav accident feroviar in Mexic! 13 persoane si-au pierdut viata
VIDEO PROTVPLUS.RO