Primele imagini cu vaduvele si copiii lui Osama bin Laden in puscarie. VIDEO

Dată publicare: 10-04-2012 15:14
Dată actualizare: 30-10-2012 19:15


Vaduvele lui Osama bin Laden

Televiziunea Al Arabiya a difuzat primele inregistrari video cu cele 3 vaduve, copii si nepoti ai lui Osama bin Laden, aflati in detentie. Toti se afla intr-o incapere fara ferestre, iar femeile au chipurile acoperite, conform religiei islamice.

Familia lui bin Laden executa in prezent o pedeapsa de 45 de zile de inchisoare pentru intrare ilegala in Pakistan, conform The Telegraph. In inregistrarea video difuzata de Al Arabiya se vede cum una dintre femei ingenuncheaza pe un covoras traditional pentru a citi din Coran, in timp ce o alta fosta sotie a lui bin Laden hraneste pe unul dintre copii.

Aceste imagini par sa fie luate dintr-o incapere care sugereaza ca ar putea fi o pivnita.

Familia liderului Al-Qaida s-a aflat in custodia autoritatilor pakistaneze inca de la moartea lui bin Laden, ucis prin impuscare de fortele speciale americane Navy Seals. Locuinta lor oficiala este in capitala Islamabad, casa fiind in prezent inconjurata de politisti inarmati.

Desi au petrecut multi ani alaturi de persoana cea mai cautata de pe Terra, care planuia zilnic atentate teroriste, cele trei neveste si doua dintre fiicele mai mari ale lui bin Laden au fost condamnate abia in martie 2012 din motive de incalcare a legislatiei imigratiei. Unii analisti sunt de parere ca acesta ar fi primul pas pentru trimiterea familiei lui bin Laden inapoi, acasa, posibil saptamana viitoare.

Soarta nevestelor lui bin Laden reprezinta "o mare durere de cap pentru Pakistan", scriu jurnalistii de la The Telegraph. In timp ce autoritatile incearca sa scape de intrebarea deranjanta "cum a fost posibil ca cel mai mare terorist al lumii sa traiasca nestingherit in Pakistan" - si chiar sa aiba grija de 4 copii - aceleasi autoritati se tem ca vaduvele ar putea detine informatii pretioase despre cei care au ajutat familia sa scape de capturare atata timp.

De asemenea, pakistanezii vor asigurari ca autoritatile din tarile femeilor de origine, Yemen si Arabia Saudita, vor tine familia departe de opinia publica.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO