Primele imagini cu noua arma a rusilor, care poate distruge toata Franta in cateva secunde. "Nu poate fi oprita de NATO"

25-10-2016 18:04


RS-28 Sarmat

Rusia a publicat primele imagini cu rachetela RS-28 Sarmat, nume de cod Satan 2, care au puterea de a distruge un teritoriu cat al Frantei.

RS-28 Sarmat, cunoscuta si ca Satan 2, ar fi invizibila pentru sistemele de detectare si s-ar deplasa cu o viteza atat de mare incat scuturile de aparare s-ar dovedi inutile, relateaza Daily Mail.

Sarmat ar putea transporta o incarcatura nucleara de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternica decat bombele de la Hiroshima si Nagasaki.

Racheta poate atinge o viteza de 7 km pe secunda, poate transporta o incarcatura de pana la 16 focoase termonucleare si are o raza de actiune de cel putin 10.000 de kilometri. Adica ii permite Moscovei sa atace Londra sau alte orase din Europa sau orase de pe ambele coaste din SUA.

Daca o racheta de acest gen ar lovi Londra, ar distruge aproape in intregime Marea Britanie, nordul Frantei, Belgia si Olanda, relateaza Daily Mail.

Rusii se lauda ca acest sistem nu poate fi oprit de sistemele NATO, in special de scutul instalat in Romania, sustine Igor Sutyagin, expert nuclear rus.

RS-28 Sarmat va inlocui R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan, conform NATO), concepute in perioada Razboiului Rece si ar urma sa fie disponibile pentru armata rusa din 2018.


 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO