Primele declarații ale italianului infectat cu coronavirus care a vizitat România


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 12:26
Sursa: Il Resto del Carlino
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 12:13
Categorie: Stiri externe
Ambulanta Italia

Presa din Italia a vorbit cu bărbatul de 71 de ani cu coronavirus, care a fost în România săptămâna trecută.

Acesta este internat încă de luni la un spital din Rimini șu spune că în prezent nu mai are febră, potrivit Il Resto del Carlino.

Italianul a confirmat că a fost în Craiova, dar spune că nu acolo s-a îmbolnăvit.

Cum vă simțiți?
Medicii știu mai bine, dar acum nu mai am febră.

Când v-ați întors din România?
Duminică.

În ce aeroport ați aterizat?
Bologna.

Dar nu ați avut febră când ați aterizat?
Când am aterizat nu aveam nimic. Nu aveam febră.

În ce zonă din România ați mers, în Capitală?
Nu, am fost în Craiova, dar nu acolo m-am îmbolnăvit.

Bărbatul conduce un restaurant în din San Clemente, care a fost închis între timp la ordinul primarului localității. 

„Situația se schimbă constant. Suntem informați că toate traseul său este reconstituit, iar persoanele cu care a intrat în contact sunt verificate. Din informațiile pe care le avem, persoana testată pozitiv cu coroanvirusul a prezenta simptome la întoarcerea dins trăinătate”, a declarat primarul Mirna Cecchini.

Primele imagini cu italianul în România

 

Cetățeanul italian, în vârstă de 71 de ani, a fost diagnosticat la Rimini, în Italia, cu temutul coronavirus, după ce s-a întors din România. Bărbatul a vizitat rudele din Gorj ale soției sale, în comună Bâlteni, iar apoi a fost în alte două comune, dar și la Târgu Jiu, unde are un apartament în care a stat mai multe zile.

De teamă carantinei, nimeni nu mai recunoaște acum că l-a întâlnit sau văzut pe italian.

Aseară, medicii au mers la persoanele cu care a intrat italianul în contact pentru a ridică probe în vederea efectuării analizelor epidemiologice.

Vasile Vladuleanu, primarul comunei Bâlteni: „S-a învârtit în Târgu Jiu, în Pesteana nu a stat decât foarte puțin timp, la venire și plecare, probabil cât și-a revăzut neamurile și apoi a plecat la apartamentul din Târgu Jiu. Toată lumea își pune tot felul de întrebări, nu este de neluat în seamă”.

Cetățeanul italian a trecut și pe la sediul Primăriei Drăgușești pentru a plăti unele taxe. Aici, a fost surpins de camerele de spuraveghere.

Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești: „O să oprim accesul cetățenilor din comună în instituție, o să fie un om pe hol, care să ia legătură cu toți cetățenii. Noi continuăm activitatea la Drăguțești, dar încercăm să protejăm și cetățenii și angajații primăriei. Doamna care a intrat în contact cu acel domn am înțeles că va intra în carantină”.

Între timp, primarul unei alte localități s-a prezentat azi-noapte la spital pentru a anunța că a intrat în contact cu un cetățean italian, dar nu știa sigur dacă era chiar bărbatul diagnosticat cu coronavirus.

Sorin București, primarul comunei Slivilești: „Cred că este o coincidență, a fost persoană italiană, dar nu e acea persoană la care dumneavoastră faceți referire. De ce să mă caute acasă când vin eu”.

Cetățeanul italian a vizitat și rudele soției, de la Craiova, între 18 și 22 februarie, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. El se află acum sub supravegherea medicilor din Rimini.

Sursa: Il Resto del Carlino

VIDEO PROTVPLUS.RO