Primarul din Mariupol: În două luni, Rusia a ucis de două ori mai mulţi oameni decât naziştii în Al Doilea Război Mondial

Ultima actualizare: 01-05-2022 20:04
mariupol
Twitter

În timpul asediului de două luni a oraşului-port Mariupol din Ucraina, armata rusă a ucis de două ori mai mulţi oameni decât naziştii în cei doi ani de ocupare a oraşului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a spus primarul orașului.

Vadim Boicenko a subliniat lipsa de compasiune cu care a fost tratat orașul și locuitorii săi, la mai bine de două luni după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

„În doi ani, naziştii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat,” a spus Boicenko.

„Ruscismul este fascismul secolului 21”

„Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. Armata ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi,” a adăugat Boicenko, conform ukrinform.net, citat de News.

Reprezentantul Consiliului local a mai afirmat că „Ruscismul este fascismul secolului XXI”.

„Omenirea a plătit un preţ mare pentru victoria asupra fascismului în ultimul secol. Dacă nu ne unim astăzi şi nu oprim acest rău, preţul de data aceasta poate fi mult mai mare,” a declarat edilul.

În ultimele luni, Rusia a fost acuzată că a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare în Mariupol, bombardând civilii neînarmați și blocând ajutorul umanitar.

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile ruseşti pentru curăţarea străzilor de cadavrele civililor morţi.

Peste 100.000 de civili rămân în Mariupol.

Putin a justificat invadarea Ucrainei prin faptul că vrea să obțină „denazificarea țării”

Declarațiile lui Boicenko vin în contextul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a justificat invadarea Ucrainei prin faptul că vrea să obțină „denazificarea țării”.

Acesta a mai spus că vrea să „protejeze oamenii care au fost victime ale genocidului în ultimii opt ani” în Ucraina, însă jurnaliștii de la DW au fost printre vocile care au respins validitatea afirmațiilor lui Putin.

DW a citat un analist pe studii est-europene care a amintit faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski este un evreu el însuși, care vorbește rusă și că a câștigat detașat în ultimele alegeri prezidențiale contra altui candidat ucrainean care nu era evreu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO