Presedintele Venezuelei se teme ca ar putea fi atacat de Statele Unite. "La Pentagon se pune la cale o interventie"

10-04-2017 08:44


soldati venezuelieni

Bombardamentul american in Siria starneste temeri la Caracas, unde presedintele Maduro sustine ca ar putea fi atacat de armata SUA.

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, si-a exprimat duminica noaptea ingrijorarea cu privire la o posibila interventie americana in tara sud-americana. Acesta nu a precizat in ce sectoare se teme ca ar interveni americanii, dar tara ramane intr-o criza alimentara si economica profunda, transmite DPA.

”Venezuelenii se considera amenintati cu agresiune prin diferite sectoare extreme prompvate de Statele Unite. Cercurile radicale care detin puterea la Pentagon, comanda armatei sudice si departamentul de stat orchestreaza planurile unei interventii impotriva Venezuelei”, a declarat Maduro.

Aceste declaratii surprinzatoare vin dupa ce armata americana a lansat rachete de croaziera impotriva unei baze aeriene a fortelor guvernamentale din Siria.

Anterior, Maduro a acuzat state straine si organizatii non-guvernamentale ca duc un razboi economic impotriva Guvernului.

Mii de persoane au protestat duminica pe strazile capitalei fata de presedintia lui Maduro.

Ei au cerut respectarea drepturilor omului si noi alegeri, exprimandu-si opozitia fata de o tara care aluneca spre o dictatura completa in America Latina.

De asemenea, peste 50 de persoane au fost arestate, inclusiv cunoscutul activist Alfredo Romero.

Venezuela trece printr-o grava criza politica si economica, care a dus la disparitia alimentelor de baza si a medicamentelor de pe rafturile celor mai multe magazine din tara sud-americana.

Comisia Natiunilor Unite pentru America Latina si Caraibe estimeaza ca PIB-ul Venezuelei va scadea cu 4% in 2017, in vreme ce expertii Fondului Monetar International (FMI) prezic o inflatie de 1.600%.

De asemenea, 93% din venezueleni nu au destui bani pentru a-si cumpara alimentele de care au nevoie, iar snacksurile si grasimile sanatoase au disparut complet din dieta unui om de rand. Doar 78% dintre venezueleni mananca un mic-dejun, iar 32% dintre oameni recunosc ca mananca doar doua mese pe zi.

Aceasta criza alimentara a generat la randul ei o criza educationala, iar peste un milion de copii au fost retrasi din scolile publice din cauza foametei si a lipsei serviciilor publice din Venezuela.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO