Președintele Serbiei: Djokovici a fost torturat, chinuit şi tratat ca un criminal în serie

Vucic
Getty

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat pentru BBC că Novak Djokovici a fost "torturat şi chinuit" de guvernul australian şi "tratat ca un criminal în serie", potrivit News.ro.

El a spus că decizia luată duminică ar fi putut fi luată acum 10 zile şi că "nu are nicio îndoială" că Djokovici ar fi fost tratat "total diferit" dacă nu ar fi fost din Serbia.

"A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare", a declarat preşedintele Serbiei.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.

Citește și
Nadal și Djokovic
Nadal: "Australian Open e mult mai important decât orice jucător"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Decizie finală în cazul lui Novak Djokovic. Liderul ATP, expulzat din Australia. Reacția sârbului
Decizie finală în cazul lui Novak Djokovic. Liderul ATP, expulzat din Australia. Reacția sârbului

Novak Djokovic a pierdut ultima sa încercare de a rămâne în Australia și de a-și apăra titlul la Melbourne, cu o zi înainte de începerea turneului de Grand Slam de la Australian Open.

Nadal:
Nadal: "Australian Open e mult mai important decât orice jucător"

"Australian Open este mult mai important decât orice jucător", a afirmat sâmbătă tenismanul spaniol Rafael Nadal, atacându-l astfel pe rivalul său sârb Novak Djokovic, care poartă o bătălie juridică împotriva expulzării sale din Australia, conform AFP.

Președintele Serbiei, reacție dură la adresa guvernului australian, în cazul Djokovic: Este nevoie de toate astea?
Președintele Serbiei, reacție dură la adresa guvernului australian, în cazul Djokovic: Este nevoie de toate astea?

Tenismenul sârb Novak Djokovic este la un pas să plece forțat acasă, din Australia, și să nu mai poată juca timp de trei ani la Australian Open.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.