Hoţii distrug calea ferată din Los Angeles. Mii de resturi provenite de la colete furate din trenuri ajung pe şine.

Infractorii atacă des containerele de marfă, din mers, apoi aruncă la întâmplare lucrurile pe care nu le consideră suficient de valoroase.

Peisajul, nu departe de centrul oraşului Los Angeles, este unul dezolant. Angajaţii în domeniul feroviar recunosc că sunt depăşiţi de situaţie.

În ultimele trei luni, şinele de tren au fost curăţate de multe ori, dar hoţii revin şi fac ravagii. "Fură orice, de la kituri de testare COVID, la mobilier, anvelope, biciclete şi televizoare", spun martorii. Oamenii speră că odată intensificate controalele poliţiştilor, situaţia se va îndrepta.

Union Pacific îl consideră vinovat pe procurorul districtual

Union Pacific, una dintre cele mai mari companii feroviare din SUA, a declarat că ar putea evita să opereze în comitatul Los Angeles în urma creșterii numărului de furturi, pe care le pune pe seama urmăririi penale laxe a infracțiunilor. Containerele și trenurile sunt încuiate, dar pot fi sparte.

Union Pacific a declarat luna trecută, într-o scrisoare adresată procurorului districtual din Los Angeles, că a înregistrat o creștere de 160% de la an la an a furturilor în comitatul Los Angeles. Compania susține că o directivă specială din decembrie 2020 emisă de procurorul districtual George Gascon, care a schimbat modul în care sunt urmărite infracțiunile de nivel scăzut, a contribuit la această creștere, potrivit CNN.