Președintele american care a dat mâna cu Ceaușescu, în stare gravă după mai multe lovituri la cap


Ultimul update: Marti 12 Noiembrie 2019 07:38
Data publicarii: Marti 12 Noiembrie 2019 07:33
Categorie: Stiri externe
Jimmy Carter

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost spitalizat luni pentru o intervenţie medicală la cap după o serie de căzături recente, a anunţat fundaţia care îi poartă numele, relatează AFP.

 

Jimmy Carter a fost "internat la Emory University Hospital în această după-amiază pentru o intervenţie care vizează reducerea presiunii asupra creierului, cauzată de o sângerare survenită după recentele sale căzături", a adăugat sursa citată, precizând că operaţia este prevăzută să aibă loc marţi dimineaţă.

"Preşedintele Carter se odihneşte confortabil şi soţia sa Rosalynn este cu el", a precizat fundaţia care îi poartă numele.

Jimmy Carter a fost spitalizat la sfârşitul lui octombrie pentru o fractură de bazin provocată de o căzătură la domiciliul său. Fundaţia sa a calificat fractura drept "uşoară".

Primul preşedinte american din istorie care atinge vârsta de 95 de ani, Jimmy Carter s-a rănit şi la cap pe 6 octombrie, tot în urma unei căzături la domiciliul său.

Fostul preşedinte democrat (1977-1981) era totuşi în picioare şi activ pe un şantier umanitar încă de a doua zi, cu chipul tumefiat şi un pansament care ascundea 14 puncte de sutură.

În 1978, Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit cu președintele Jimmy Carter. Cei doi șefi de stat au semnat o declaraţie comună, care a reînnoit promisiunea de a respectă Declaraţia comună din 1973.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO