Presa britanica: Vladimir Putin, implicat intr-un proces de milioane de lire pentru un presupus rol in tragedia MH17

vladimir putin

Un grup de avocati britanici s-a deplasat in Ucraina pentru a pregati o actiune legala impotriva lui Vladimir Putin in cazul tragediei zborului MH17. Acestia vor cere despagubiri de milioane de lire sterline pentru familiile victimelor.

Publicatia britanica The Sunday Telegraph sustine ca Vladimir Putin ar urma sa fie dat in judecata pentru o presupusa implicare in doborarea avionului Malaysia Airlines cu 298 de pasageri la bord, in estul Ucrainei. Avocatii britanici au inceput deja demersurile prin care presedintele Rusiei sa fie obligat sa plateasca despagubiri de milioane de lire. In aceasta actiune legala vor fi implicati si oficiali ai armatei ruse, dar si politicieni apropiati lui Putin.

Avocatii unei firme de avocatura londoneze McCue & Partners au zburat deja in Ucraina pentru a discuta cazul. Potrivit sursei citate, rudele celor disparuti in tragedia de pe 17 iulie vor fi invitate sa se alature acestei actiuni impotriva lui Vladimir Putin.

"Echipa noastra discuta cu parteneri din Ucraina si Statele Unite despre o actiune legala din partea victimelor impotriva celor care au cauzat tragedia, pe langa procese deschise impotriva companiei aeriene" a declarat un purtator de cuvant al firmei britanice.

"In acest caz nu sunt vinovati doar separatistii despre care se spune ca au doborat avionul Malaysia Airlines cauzand sute de victime nevinovate, ci si cei care i-au sprijinit cu arme si mijloacele de a face asta, fie ele state, indivizi sau entitati" mai sustin avocatii britanici.

Citește și
putin
Vladimir Putin, intre "Cel mai mare inamic al Vestului" si " Al Doilea Razboi Rece". Ce scriu despre el revistele americane
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Vicepremierul britanic Nick Clegg, Rusia trebuie sa piarda dreptul de a organiza CM 2018

In ultimele zile Uniunea Europeana si SUA i-au acuzat pe separatistii prorusi ca au doborat avionul Malaysia Airlines la 17 iulie, provocand moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Pe langa sanctiunile pe care UE le pregateste impotriva Moscovei, Rusia mai are de infruntat o problema. Dupa nemti si britanicii sustin ideea de a retrage Rusiei dreptul de a organiza Campionatul Mondial de fotbal din 2018 din cauza tragediei aeriene recente din estul Ucrainei.

Vicepremierul britanic Nick Clegg a declarat in Sunday Times ca este de "neconceput" ca o tara acuzata de Occident ca sprijina cu arme separatistii din Ucraina sa organizeze un eveniment sportiv de anvergura Campionatul Mondial de fotbal din 2018, relateaza Sky News.

Berlinul cere sanctiuni rapide contra Moscovei in dosarul ucrainean. Blocarea conturilor bancare si retragerea autorizatiilor de calatorie

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a pledat in saptamanalul Der Spiegel pentru adoptarea rapida a unor sanctiuni economice contra Rusiei, in contextul in care Uniunea Europeana este pregatita sa adopte sanctiuni pentru implicarea Moscovei in dosarul ucrainean, relateaza AFP.

"Vrem reguli tintite care sa poata sa fie implementate rapid", a spus Steinmeier. Daca toate tarile Uniunii Europene exercita aceasta presiune impreuna, va fi "un mesaj necesar si clar adresat Moscovei", apreciaza seful diplomatiei germane.

La randul sau, vicecancelarul Sigmar Gabriel, ministrul Economiei, a subliniat ca, inainte de orice, este necesar sa fie vizati oligarhii. "Urmeaza sa facem acest lucru saptamana viitoare", a insistat el pentru Der Spiegel.

"Ar trebui sa le blocam conturile bancare din capitalele europene si sa le retragem autorizatiile de calatorie", a adaugat vicecancelarul.

Comisia Europeana (CE) a anuntat vineri ca UE este pregatita sa adopte inca de saptamana viitoare sanctiuni economice contra Rusiei, pentru implicarea acesteia in criza din Ucraina. Este vorba despre sanctiuni economice de anvergura, vizand accesul pe piete financiare, vanzarea de armament, tehnologii considerate sensibile in domeniul energetic si bunuri cu dubla intrebuintare militara si civila. UE si-a inasprit pozitia dupa prabusirea  zborului MH17 si a publicat vineri o noua lista cu 15 persoane si 18 entitati sanctionate pentru "aducere atingere integritatii teritoriale" a Ucrainei.

Putin si premierul australian au discutat despre "organizarea unei anchete internationale" cu privire la MH17

Presedintele rus Vladimir Putin si premierul australian Tony Abbott au discutat sambata la telefon despre "organizarea unei anchete internationale independente" in estul Ucrainei, unde s-a prabusit zborul MH17.

In aceasta convorbire telefonica, initiata de catre australian, cei doi lideri au "continuat sa faca schimb de opinii despre aspectele organizarii unei anchete internationale independente si obiective" asupra prabusirii zborului MH17, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.

La cateva zile de la prabusire, Australia a acuzat Rusia ca vrea "sa se spele pe maini de toate astea", in contextul in care o serie de indicii releva responsabilitatea separatistilor prorusi din aceasta regiune din Ucraina, devastata de un conflict intre insurgenti inarmati si forte loiale Kievului.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
CNN il vede pe Vladimir Putin intre ciocan si nicovala. Oligarhii rusi ar face presiuni pentru a scapa si de alte sanctiuni
CNN il vede pe Vladimir Putin intre ciocan si nicovala. Oligarhii rusi ar face presiuni pentru a scapa si de alte sanctiuni

Amenintat cu sanctiuni ce risca sa afecteze economia rusa, dar hotarat sa recupereze influenta asupra Ucrainei, Vladimir Putin e intre ciocan si nicovala, cred analistii.

Vladimir Putin, intre
Vladimir Putin, intre "Cel mai mare inamic al Vestului" si " Al Doilea Razboi Rece". Ce scriu despre el revistele americane

Cateva dintre cele mai cunoscute publicatii saptamanale din Statele Unite ii dedica prima pagina lui Vladimir Putin, aspru criticat dupa tragedia MH17.

"Sangele este pe mainile lui". Un castigator al premiului Pulitzer si caricatura in care Putin zdrobeste MH17 in mana sa

Aceste poze chiar valoreaza o mie de cuvinte. Caricaturistii Peter Brookes si Michael Ramirez au facut doua dintre cele mai puternice declaratii politice despre Vladimir Putin si avionul Malaysia Airlines prabusit in Ucraina.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.