Presa britanica: Vladimir Putin, implicat intr-un proces de milioane de lire pentru un presupus rol in tragedia MH17
Un grup de avocati britanici s-a deplasat in Ucraina pentru a pregati o actiune legala impotriva lui Vladimir Putin in cazul tragediei zborului MH17. Acestia vor cere despagubiri de milioane de lire sterline pentru familiile victimelor.
Publicatia britanica The Sunday Telegraph sustine ca Vladimir Putin ar urma sa fie dat in judecata pentru o presupusa implicare in doborarea avionului Malaysia Airlines cu 298 de pasageri la bord, in estul Ucrainei. Avocatii britanici au inceput deja demersurile prin care presedintele Rusiei sa fie obligat sa plateasca despagubiri de milioane de lire. In aceasta actiune legala vor fi implicati si oficiali ai armatei ruse, dar si politicieni apropiati lui Putin.
Avocatii unei firme de avocatura londoneze McCue & Partners au zburat deja in Ucraina pentru a discuta cazul. Potrivit sursei citate, rudele celor disparuti in tragedia de pe 17 iulie vor fi invitate sa se alature acestei actiuni impotriva lui Vladimir Putin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Echipa noastra discuta cu parteneri din Ucraina si Statele Unite despre o actiune legala din partea victimelor impotriva celor care au cauzat tragedia, pe langa procese deschise impotriva companiei aeriene" a declarat un purtator de cuvant al firmei britanice.
"In acest caz nu sunt vinovati doar separatistii despre care se spune ca au doborat avionul Malaysia Airlines cauzand sute de victime nevinovate, ci si cei care i-au sprijinit cu arme si mijloacele de a face asta, fie ele state, indivizi sau entitati" mai sustin avocatii britanici.
Vicepremierul britanic Nick Clegg, Rusia trebuie sa piarda dreptul de a organiza CM 2018
In ultimele zile Uniunea Europeana si SUA i-au acuzat pe separatistii prorusi ca au doborat avionul Malaysia Airlines la 17 iulie, provocand moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Pe langa sanctiunile pe care UE le pregateste impotriva Moscovei, Rusia mai are de infruntat o problema. Dupa nemti si britanicii sustin ideea de a retrage Rusiei dreptul de a organiza Campionatul Mondial de fotbal din 2018 din cauza tragediei aeriene recente din estul Ucrainei.
Vicepremierul britanic Nick Clegg a declarat in Sunday Times ca este de "neconceput" ca o tara acuzata de Occident ca sprijina cu arme separatistii din Ucraina sa organizeze un eveniment sportiv de anvergura Campionatul Mondial de fotbal din 2018, relateaza Sky News.
Berlinul cere sanctiuni rapide contra Moscovei in dosarul ucrainean. Blocarea conturilor bancare si retragerea autorizatiilor de calatorie
Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a pledat in saptamanalul Der Spiegel pentru adoptarea rapida a unor sanctiuni economice contra Rusiei, in contextul in care Uniunea Europeana este pregatita sa adopte sanctiuni pentru implicarea Moscovei in dosarul ucrainean, relateaza AFP.
"Vrem reguli tintite care sa poata sa fie implementate rapid", a spus Steinmeier. Daca toate tarile Uniunii Europene exercita aceasta presiune impreuna, va fi "un mesaj necesar si clar adresat Moscovei", apreciaza seful diplomatiei germane.
La randul sau, vicecancelarul Sigmar Gabriel, ministrul Economiei, a subliniat ca, inainte de orice, este necesar sa fie vizati oligarhii. "Urmeaza sa facem acest lucru saptamana viitoare", a insistat el pentru Der Spiegel.
"Ar trebui sa le blocam conturile bancare din capitalele europene si sa le retragem autorizatiile de calatorie", a adaugat vicecancelarul.
Comisia Europeana (CE) a anuntat vineri ca UE este pregatita sa adopte inca de saptamana viitoare sanctiuni economice contra Rusiei, pentru implicarea acesteia in criza din Ucraina. Este vorba despre sanctiuni economice de anvergura, vizand accesul pe piete financiare, vanzarea de armament, tehnologii considerate sensibile in domeniul energetic si bunuri cu dubla intrebuintare militara si civila. UE si-a inasprit pozitia dupa prabusirea zborului MH17 si a publicat vineri o noua lista cu 15 persoane si 18 entitati sanctionate pentru "aducere atingere integritatii teritoriale" a Ucrainei.
Putin si premierul australian au discutat despre "organizarea unei anchete internationale" cu privire la MH17
Presedintele rus Vladimir Putin si premierul australian Tony Abbott au discutat sambata la telefon despre "organizarea unei anchete internationale independente" in estul Ucrainei, unde s-a prabusit zborul MH17.
In aceasta convorbire telefonica, initiata de catre australian, cei doi lideri au "continuat sa faca schimb de opinii despre aspectele organizarii unei anchete internationale independente si obiective" asupra prabusirii zborului MH17, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.
La cateva zile de la prabusire, Australia a acuzat Rusia ca vrea "sa se spele pe maini de toate astea", in contextul in care o serie de indicii releva responsabilitatea separatistilor prorusi din aceasta regiune din Ucraina, devastata de un conflict intre insurgenti inarmati si forte loiale Kievului.
Sursa: Pro TV
Etichete: vladimir putin, tragedie, Malaysia Airlines,
Dată publicare:
27-07-2014 14:45