Premierul Marii Britanii și-a pus șorț de bucătar și a împărțit mâncare. Cu cine a făcut poze

Ultima actualizare: 22-12-2019 10:00

La o săptămână de la câştigarea alegerilor anticipate, premierul conservator Boris Johnson a vizitat trupele britanice aflate în Estonia.

Jovial, a servit masa soldaţilor, a făcut poze cu ei şi a subliniat importanţa misiunii pe care militarii o au în această fostă republică sovietică.

Echipat cu un șorț de bucătar rosu - culoare specifică adversarilor săi din Partidul Laburist, Boris Johnson a fost timp de câteva minute ospătarul soldatilor britanici din baza NATO din Estonia.

Premierul, zâmbitor, le-a urat Crăciun fericit militarilor aflati la mică distanță de frontiera cu Rusia și nu a ezitat să facă fotografii.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: "Sunt aici să susţin trupele noastre pentru că au o activitate uimitoare. Aceasta este ceea ce numim 'Prezenţa Înaintată Întărită.' Avem o brigadă mecanizată şi infanterie aici, 850 de militari britanici care demonstrează că sprijinim Estonia. Sprijinim graniţele externe ale NATO. Aceste trupe de aici acordă protecţie întregului continent, sprijin şi o garanţie a securităţii şi este un lucru uimitor să vezi acest lucru. Când eram mai tânăr, acest loc era parte a Uniunii Sovietice, iar acum reprezintă garanţia, Marea Britanie oferă garanţia şi securitatea pentru întregul continent şi în special pentru Estonia şi ei, în mod sigur apreciază asta."

Cu situatia privind Brexitul aproape rezolvată si cu grijile legate de Uniunea Europeană mai mult ca sigur trecute pe planul doi, premierul britanic sustine că se concentrează acum pe rolul pe care Regatul îl joacă în Alianța Nord-Atlantică.

Boris Johnson: "Sunt un mare susţinător al forţelor noastre armate. Cred că ele fac un lucru extraordinar de bun în întreaga lume. Suntem al doilea mare jucător în NATO, cu cea mai mare armată din Europa. Credem în sprijinirea serviciilor noastre armate. Desigur, facem acest lucru într-un mod eficient. Dar, aşa cum ştiţi, noi creştem bugetul nostru cu 2,2 miliarde (de lire sterline). Cunoaşteţi toate investiţiile pe care le facem în serviciile noastre armate. Acestea vor continua."

La misiunea NATO din Estonia, condusă de Marea Britanie, participă și militari din Franța, Belgia, Danemarca și Islanda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO