Pregatirile pentru venirea Mosului au inceput. Mesajul despre unitate al lui Michelle Obama si gestul facut pentru copii


Ultimul update: Duminica 11 Decembrie 2016 07:01
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016 08:40
Categorie: Stiri externe

In Statele Unite se fac pregatiri intense pentru sarbatorile de iarna, iar Mos Craciun si-a ocupat deja postul in mai multe centre comerciale.

Agitatie mare a fost si la Washington. Michelle Obama a pregatit o multime de cadouri pentru copiii din familii nevoiase si au fost aprinse si luminile din bradul urias instalat in fata Capitoliului.

Asadar, la un semn a prins contur... feeria! In aplauzele curiosilor, autoritatile din Washington au aprins instalatia de lumini in bradul inalt de 24 de metri - o traditie in Statele Unite, inca din 1964.

Intre timp, Michelle Obama a mers in baza militara din Washington unde a ambalat si a trimis sute de pachete cu jucarii pentru copiii ai caror parinti nu isi permit sa le ofere cadouri de Craciun.

Michelle Obama: "Trebuie sa le reamintim copiilor nostri ca ne iubim tara, ca suntem toti americani si ca apartinem toti acestui loc. E ceva la care trebuie sa ne gandim zi de zi: cat suntem de frumosi, asa diferiti, si cat de multe avem in comun."

Pentru sarbatori in care toata lumea sa se simta speciala militeaza si Larry, un Mos Craciun, care si-a "parcat" sania intr-un mall din orasul Minneapolis. Organizatorii l-au ales pe el pentru ca si-au dorit ca si copiii de culoare sa se simta mai aproape de Mosul.

Larry, Mos Craciun: "Copiii au oportunitatea de a se intalni cu un Mos Craciun care arata ca ei. Zilele trecute am fost la o petrecere, iar un copil mi-a spus: Mosule, ai culoarea maro! Le-am raspuns ca asa este si ca Mos Craciun exista in diferite nuante!"

Tot pentru bucuria celor mici, zilele acestea si-a deschis portile si un centru unde sunt ingrijiti reni, iar copiii s-au inghesuit sa le mangaie pe cele doua ajutoare ale Mosului, aflate acolo.

VIDEO PROTVPLUS.RO