Praful cu care o echipa de studenti suedezi spera sa puna capat foametei de pe glob. Cum functioneaza FoPo
Studenti de la Universitatea din Lund (Suedia) au creat un praf alimentar pentru a evita risipa si a pune capat, spera ei, foametei de pe glob. Praful este realizat din fructe si legume mai trecute, informeaza luni 7sur7.be.
Potrivit Natiunilor Unite, circa 1,76 de miliarde de tone de hrana sunt risipite anual. Tinand seama de aceasta constatare, o echipa de studenti masteranzi de la Lund s-a decis sa actioneze, relateaza Agerpres.
Produsul realizat de ei vizeaza sa elimine foametea din lume. In acest scop, ei strang fructe si legume mai trecute si le usuca, transformandu-le apoi intr-un praf comestibil. Pudra poate dura pana la doi ani si pastreaza intre 30% si 80% din valoarea nutritionala a alimentelor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Nu folosim un produs nou sau o noua tehnologie, ci cream valoare corectand ineficienta sistemului alimentar. Inovatia echipei noastre este ca valorificam fructe si legume mai trecute", spune Gerald Marin, unul din autorii proiectului.
Botezat FoPo, praful poate fi utilizat cu iaurt, inghetata, in prajituri si supe. Au fost create trei arome - banane, zmeura si mango.
Micul grup de studenti a obtinut sprijinul FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura) si un proiect pilot va fi lansat in curand in Filipine. Produsul se va vinde nu peste mult timp in supermarketuri, precum si unor ONG-uri.