Poveștile foștilor cosmonauți ruși. În anii '90 au făcut contrabandă cu băutură pe stația spațială Mir

Ultima actualizare: 16-12-2020 10:12
cosmonauti
Twitter

La începutul anilor ’90, cosmonauții ruși au făcut contrabandă cu alcool pe stația spațială MIR. Foștii astronauți au povestit mai târziu că ascundeau sticluțele cu băutură în costumele lor pentru a nu fi prinși, scrie Metro.co.uk.

 

MIR a fost o stație spațială sovietică moștenită după destrămarea URSS de Federația Rusă și a funcționat între anii 1986-2001. MIR a servit ca laborator de cercetare în microgravitație, în care echipajele au efectuat experimente de biologie, biologie umană, fizică, astronomie, meteorologie și aeronautică, în scopul de a dezvolta tehnologii necesare pentru ocuparea permanentă a spațiului.

Ea a fost prima stație de cercetare din spațiu locuită constant, și a fost folosită de mai multe echipaje pe termen lung.
Foștii cosmonauți au povestit că în perioada anilor 90 au adus cu ei sticle de băutură, deși acest lucru era interzis, potrivit Metro.co.uk. Băutura era ascunsă cu ajutorul cărților sau în unele cazuri sticlele etichetate „suc” erau puse în costumele lor spațiale, fără a depăși cerințele de greutate.

În anii 90, a fost făcută o fotografie a membrilor echipajului rus care se bucurau de o „petrecere de coniac” la bordul stației spațiale. Acest lucru a fost catalogat periculos, deoarece ingredientul principal, etanolul, este extrem de volatil și ar deteriora grav echipamentele stației.

Cosmonautul Igor Volk a spus că el și alți membri ai echipajului au pierdut în greutate chiar înainte de a urca în Salyut 7, un precursor al MIR, astfel încât să poată ascunde alcoolul în pungile secrete din costumele spațiale fără a fi detectați

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO