Povesti cu final fericit pentru animale chinuite. Delfinii Tom si Misha, printre invingatori
Schimbarile climatice - care distrug habitatele naturale - dar si cruzimea omeneasca reprezinta doua pericole majore pentru regatul animalelor.
Tocmai de aceea, militantii pentru protectia mediului se intrec in semnale de alarma. Din fericire, demersurile lor sunt adesea incununate de succes. Asa ca si in 2011 putem numara destule povesti cu final fericit pentru animale chinuite de oameni fara suflet.
Printre invingatorii anului se numara Tom si Misha, doi delfini tinuti in conditii revoltatoare in piscina unui hotel din sud-estul Turciei.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Patronii complexului au scos bani frumosi de pe urma delfinilor, care erau principala atractie a locului. Fiecare viziator care voia sa-i vada jucandu-se platea 50 de dolari. Din fericire, Tom si Misha au fost salvati de stapanul abuziv, iar acum vor fi eliberati in mare, habitatul lor natural.
O poveste similara gasim si in Rusia, protagonista fiind Katya, o ursoaica de 36 de ani, care a fost in tinerete vedeta Circului de stat al Moscovei. La inceputul acestui an a fost gasita agonizand intr-o cusca sordida.
Din fericire, o organizatie pentru protectia animalelor i-a sarit in ajutor si ii asigura acum o batranete linistita.
In Mexic, pe de alta parte, caii pensionati - dupa ce au slujit cu devotament in detasamentul politiei calare - n-au fost uitati intr-un grajd sordid, ci sunt folositi in terapia copiilor cu probleme emotionale. In jur de 130 de copii beneficiaza saptamanal de ore de echitatie. Cu efecte miraculoase asupra ambelor tabere.
In Africa, noutatea acestui an o reprezinta safariul care iti ofera sansa sa le observi de aproape pe rusinoasele suricate. Pentru asta trebuie sa te trezesti cu noaptea-n cap pentru ca numai la prima ora, cand - inca nedezmeticite - suricatele stau locului pentru o sumara ... vizionare.
Populare sunt si incursiunile printre comunitatile de gheparzi ori de tigri bengalezi albinosi. Cum ambele specii sunt in pericol de disparitie, pentru privilegiul de a vedea in carne si oase asemenea raritati se plateste serios.
Insa bani cu adevarat frumosi scot ugandezii pe seama gorilelor din Padurea Bwindi. Fiecare vizitator al rezervatiei plateste 500 de dolari pentru o ora petrecuta in apropierea maiestuoaselor creaturi. Cum gorilele au un sistem imunitar fragil si nu suporta bine stresul, turisti detectati cu orice fel de boala sunt intorsi din drum. In plus, grupurile de vizitatori sunt limitate la 8 persoane.