Povestea unei femei din Anglia care și-a văzut mama murind de COVID-19 la terapie intensivă

Ultima actualizare: 03-01-2021 19:59
Copil de 3 ani, infectat cu Covid-19, internat la terapie intensivă la Gomoiu. El a dezvoltat sindrom inflamator multiplu
Pro TV

Anabel Sharma, în vârstă de 49 de ani, a fost internată la un spital din Anglia alături de mama sa Maria, în vârstă de 76 de ani, după ce ambele s-au infectat cu COVID-19, informează Daily Mail. 

Cele două femei au zăcut una lângă alta la terapie intensivă, iar momentul în care se țineau de mână în timp ce erau ventilate a fost surprins într-o ultimă fotografie. După 24 de ore, Maria a murit chiar sub ochii fiicei sale.

Anabel și Maria au fost internate împreună la Leicester Royal Infirmary la jumătatea lunii octombrie și așezate pe paturi cu oxigen, una față de cealaltă.

Maria a semnat ordinul de a nu încerca resuscitarea (DNAR) și mutată într-un pat lângă Anabel.

Femeia a murit pe 1 noiembrie, la 24 de ore după ce perechea a făcut o poză împreună, ambele cu masca de oxigen pe față.

După ce și-a pierdut mama, Anabel, mamă, la rândul ei, a trei copii, i-a îndemnat puternic pe ceilalți să ia în serios COVID-19 și să respecte măsurile de protecție, altfel riscă să își piardă și ei un membru al familiei.

Femeia a mai spus că a putut sta lângă mama ei doar pentru că patru pacienți au murit în acea zi, eliberând paturile.

Ea a descris tipul de tratament pe care l-a primit pentru COVID – Presiune continuă pozitivă a căilor respiratorii (CPAP) – ca fiind „oribil și implacabil”: „A trebuit să port o glugă de plastic 24/7 timp de patru săptămâni care mi-a forțat oxigenul în plămâni”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO