Povestea supraviețuitoarei unui accident aviatic cu 151 de morți: Mă băteam cu fratele meu pentru locul de la geam

avion aripa
Shutterstock

“Mă băteam cu fratele meu pentru locul de la geam. După asta, nu îmi amintesc nimic în afara faptului că m-am trezit a doua zi”, spune Michelle Dussan despre momentele dinaintea accidentului aviativ produs pe 20 decembrie 1995, în Columbia.

Dussan povestește într-un material pentru The Guardian cum a fost această experiență

"Copilăria mea a fost perfectă. M-am născut și am crescut în New Jersey, într-o casă minunată, cu familia în jur. Pentru a șasea mea aniversare mama a organizat ceva cu tema Pocahontas – a fost uimitor. Este ultima mea amintire frumoasă pe care o am cu familia mea.

O lună mai târziu, în decembrie 1995 trebuia să mergem în Columbia pentru prima dată. Eram atât de entuziasmată, pentru că era primul meu zbor. Călătoream pentru a ne întâlni cu membri ai familiei pe care nu îi mai văzusem", a povestit ea.

Ea a mai spus că drumul spre aeroport a fost dificil din cauza zăpezii și că avionul a decolat cu întârziere.

Citește și
avion zbor
Pasagerii unui avion au fost evacuați din cauza unei fotografii

"După decolare, mă băteam cu fratele meu pentru locul de la geam – eram foarte încântată să privesc afară. Fratele meu s-a supărat și a mers să stea pe partea cealaltă a culoarului, cu vărul meu. După asta, nu îmi amintesc nimic în afara faptului că m-am trezit a doua zi. Tatăl meu își amintește mai multe: avionul se zgâlțâia puternic, luminile se stingeau, oamenii țipau. Avionul se prăbușise într-un munte lâmgă Buga, Columbia.

Când m-am trezit îmi era foarte sete. Strigam după ajutor, iar tatăl meu încerca să mă scoată din epavă, dar aveam dureri și nu mă puteam mișca. Nu știam atunci, dar fusesem îngropată în pământ de la talie în jos și am rămas blocată timp de 13 ore. Cred că acest lucru m-a ținut în viață, că mulți pasageri au murit din cauza hipotermiei", a mai spus ea. 

Tânăra povestește că atunci când au ajuns echipele de intervenție tot ce își dorea era ca mama ei să o țină de mână.

"Nimeni nu îmi spunea unde era mama. Îmi tot întrebam familia, dar ei tot îmi spuneau că este într-o excursie și că o să se întoarcă. Până la urmă mi-au spus că mama, fratele și vărul meu sunt în Rai și că eu și tata eram doi dintre cei patru supraviețuitori ai zborului cu 155 de pasageri la bord. M-am simțit vinovată că poate dacă nu schimbam locul cu fratele meu, poate mai era printre noi", a continuat Dussan. 

Acum, Michelle Dussan poate să meargă din nou, dar după accident ani de zile a stat în scaun cu rotile.

"După ce m-am externat, am făcut terapie cât am stat în casa unchiului meu din Columbia. Aveam coșmaruri și dormeam cu tata în fiecare noapte – mă trezeam transpirînd și plângand. Am fost în scaun cu rotile câțiva ani, doctorii i-au spus tatălui meu că nu voi mai merge niciodată. Procesul de recuperare a fost foarte dureros. Este un miracol că pot merge din nou", a punctat ea. 

 

Citește și...
Rusia construiește un nou
Rusia construiește un nou "avion al Apocalipsei". De ce nu va avea ferestre

Rusia lucrează la un nou avion Doomsday. Avioanele „Doomsday” sunt aeronave de comandă și control aeriene care pot fi utilizate pentru a evacua înalți oficiali în caz de urgență.

Pasagerii unui avion au fost evacuați din cauza unei fotografii
Pasagerii unui avion au fost evacuați din cauza unei fotografii

Pasagerii unui avion care trebuia să zboare de la San Francisco la Orlando au fost evacuați după ce mai mulți pasageri au primit o fotografie în care apărea un pistol.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat astăzi salariile primarilor şi viceprimarilor.

Se schimbă modul în care sunt calculate facturile la energie. Nu se va mai ține cont de consumul de anul trecut
Se schimbă modul în care sunt calculate facturile la energie. Nu se va mai ține cont de consumul de anul trecut

Facturile la energie electrică din această iarnă ar urma să fie calculate pe baza consumului raportat în fiecare lună, nu cel de anul trecut, cum era inițial prevăzut în ordonanța care plafonează prețurile la energie.

Primele rezultate ale referendumurilor din Ucraina. Au fost numărate peste 20% dintre voturi
Primele rezultate ale referendumurilor din Ucraina. Au fost numărate peste 20% dintre voturi

Reprezentanți ai ocupaţiei ruse din teritorii ucrainene anunţă marţi că tabăra ”da” a obţinut o victorie în referendumurile de anexare organizate de Moscova în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, şi în regiunile ocupate Herson şi Zaporojie.