Povestea spaniolilor care au ales sa studieze romana la facultate. Unul dintre ei a luat pana si lectii de dansuri populare

18-01-2015 19:37


In loc sa invete chineza, japoneza, araba sau alte limbi exotice pentru ei, cativa tineri spanioli au avut curiozitatea sa aprofundeze limba romana.

Studentii Facultatii de Litere din Alicante iau in serios acest curs, mai ales ca unii dintre ei doresc sa devina traducatori autorizati, intr-o tara in care comunitatea noastra este extrem de numeroasa. Pana atunci, se familiarizeaza cu poezia lui Mihai Eminescu.

Raoul a venit la noi in urma cu cativa ani. Dupa un tur de forta in cateva orase, tanarul a decis ca aceasta este tara in care ar vrea sa traiasca. Fara nicio gluma, a inceput sa ia lectii de limba romana si a facut dansuri populare.

Raoul: "Am descoperit ca e o limba foarte usoara pentru mine si mi-a placut foarte mult. Lumea pe care am cunoscut-o acolo e foarte primitoare. Chiar daca acolo e mult mai frig decat aici, mi-ar placea sa traiesc acolo."

La Alicante, profesorii de la catedra de limba romana din cadrul facultatii de litere spun ca studentii lor sunt interesati in egala masura de proza si de poezie. Asa se face ca au bifat ziua lui Mihai Eminescu.

"Este o limba din Uniunea Europeana si in plus, mie imi plac si obiceiurile romanesti, de exemplu Dragobetele si martisorul." - spune un spaniol.

Comunitatea de romani din Spania este foarte numeroasa, asadar toti acesti tineri se vor putea angaja linistiti ca traducatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO