Povestea fetiței care și-a regăsit părinții la șapte ani după ce a fost răpită de Boko Haram

30-01-2021 12:15


Povestea fetiței care și-a regăsit părinții la șapte ani după ce a fost răpită de Boko Haram

Mai multe fete din orașul Chibok din Nigeria, răpite în urmă cu șapte ani de gruparea Boko Haram, au reușit să scăpe din captivitate săptămâna trecută.

Tatăl uneia dintre fetele răpite a făcut dezvăluiri dureroase despre cum le-a fost afectată viața, dar și despre momentul în care fiica lui a scăpat și a reușit să îl contacteze, conform CNN.

Halima Ali Maiyanga, una dintre cele peste 100 de fete încă date dispărute, și-a sunat tatăl și i-a spus că a reușit, împreună cu alte câteva fete, să scape din locul unde erau ținute de militanții Boko Haram.

„M-a întrebat: e tati la telefon? Și a început să plângă. Plânsul era așa puternic încât nu puteam să aud prea bine ce spunea. Și eu plângeam. Nu credeam că o sa mai aud vreodată ceva de la ea. Toată familia e foarte fericită”, a spus tatăl fetei.

Ali Maiyanga nu a reușit să vorbească prea multe cu fiica sa, dar știe că este în siguranță, în custodia armatei nigeriene. Fata a reușit să îl apeleze de pe un telefon al serviciilor de securitate.

Până în prezent, nu se știe exact câte fete au reușit să scape.
Sora vitregă a Halimei, Maryam, a fost salvată din custodia militanților Boko Haram în 2016 și adusă, împreună cu bebelușul ei, acasă.

În 2014, militanții Boko Haram au luat cu asalt o școală din orașul nigerian Chibok și au răpit 276 de fete. Câteva zeci au reușit să scape imediat după răpire, iar alte 21 au fost eliberate de organizația teroristă în urma unor negocieri cu Guvernul în 2016. Încă de atunci, nu se mai știe nimic de 112 fete aflate în captivitate.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO