Povestea femeii care a născut la 10 săptămâni după ce „i s-a rupt apa”

Ultima actualizare: 28-10-2019 20:57
Lauren Middleton
Facebook.com

O mamă din Marea Britanie susține că a născut la aproximativ 10 săptămâni după ce „i s-a rupt apa” pentru prima dată.

Lauren Middleton, 24 de ani, din West Yorks, se afla în a 26 a săptămână de sarcină când a mers la spital pentru că intrase în travliu și „i s-a rupt apa”.

"Am fost foarte speriată, pentru că era prea devreme, iar copilul meu era atât de mic. Știam că este un mare pericol”, a declarat femeia, potrivit FoxNews.

De cele mai multe ori, apa unei femei însărcinate „se rupe” cam după 37 de săptămâni, iar la scurt timp începe travaliul. Dar este posibil ca apa unei femei „să se rupă” și timpuriu și să nu fie urmată de naștere, fiind o afecțiune cunoscută sub numele de ruptură preambulară a membranelor.

De obicei, medicii încearcă să întârzie nașterea, dacă o femeie suferă de această afecțiune înainte de 34 de săptămâni, potrivit Clinicii Mayo.

Cu toate acestea, „cu cât durează mai mult pentru ca nașterea să aibă loc, cu atât este mai mare riscul ca femeia sau copilul să dezvolte infecții”, a declarat un oficial al clinicii.

Middleton a fost trimisă acasă după trei zile în spital și monitorizată cel puțin de două ori pe săptămână până când a născut.

„A fost o situație incredibil de stresantă, deoarece am fost îngrijorat de sănătatea bebelușului tot timpul”, a povestit ea.

În a 35 săptămână, Middleton a început să se confrunte cu contracții și a fost dus în grabă la Spitalul Universitar St. James din Leeds. Aproximativ 21 de ore mai târziu, în urma unui travaliu „traumatic și foarte dureros”, tânăra a născut.

La o oră de la naștere, copilul a început să aibă dificultăți de respirație și a fost dus rapid la unitatea de terapie intensivă. A fost diagnosticat cu pneumonie și septicemie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO