200.000 de oameni evacuați în California. Metoda extremă folosită de pompieri

28-10-2019 18:54

Guvernatorul Californiei a declarat stare de urgență în întregul stat, din cauza incendiilor de vegetație, care ard în Nord și Sud și nu pot fi stăvilite din cauza vântului foarte puternic.

Aproape 200.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Incendiile uriașe au pârjolit peste 20.000 de hectare de vegetație și au ajuns în zone locuite. Zeci de mii de case sunt în pericol.

Pompierii recurg la strategii extreme pentru a stăvili potopul de foc.

Pompier: „(Pompierii, n.r.) provoacă incendii controlate pentru a elimina o parte din materialele care pot arde. În felul acesta încearcă să încetinească propagarea incendiului principal.”

Dar eforturile pompierilor sunt zădărnicite de vântul foarte puternic.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei: „Spun asta cu rezerve, dar sunt rafale de vânt de o intensitate aproape istorică. Din această cauză am declarat stare de urgență pe întreg teritoriul statului.”

Aproape 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare imediată. Exodul masiv a provocat blocaje pe una dintre autostrăzile majore care străbate California, iar coloanele de mașini s-au întins pe kilometri întregi.

Cei evacuați s-au refugiat la rude, cunoștințe, ori în adăposturile amenajate în școli și în centrele sociale din zonele neafectate de incendii.

Peste un milion de oameni au rămas fără curent după ce autoritătile au întrerupt, în mod voluntar, alimentarea cu energie electrică pentru a evita apariția unor noi focare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO