Posibil tratament împotrivia Covid-19, dezvoltat de o elevă de 14 ani. Cum oprește infectarea

Ultima actualizare: 19-10-2020 11:12
Anika Chebrolu
3M Young Scientist Challenge

În timp ce oamenii de știință din toată lumea se chinuie să găsească antidotul pentru Covid-19, o elevă de numai 14 ani din Statele Unite a dezvoltat un potențial tratament împotriva bolii, scrie CNN.

Anika Chebrolu - care a început cercetările când era în clasa a opta -  a creat o moleculă care se lipește de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și nu îi mai permite să acționeze. 

Tânăra intenționa să dezvolte un tratament pentru gripă, însă și-a adaptat proiectul în momentul în care a fost declanșată pandemia, la începutul anului. Cu această descoperire, Anika a câștigat un premiu de 25.000 de dolari la concursul 3M Young Scientist.

Cu ajutorul unor simulatoare, eleva a reușit să identifice molecula care se atașează de o proteină a coronavirusului și oprește infecția.

„Din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcția proiectului către virusul SARS-CoV-2.”

Anika a spus că a fost inspirată să găsească remedii potențiale pentru viruși după ce a aflat despre pandemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor anti-gripale de pe piață.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO