Boris Johnson ar intenționa să demisioneze din funcția de premier pentru că nu câștigă suficienți bani

Ultima actualizare: 19-10-2020 09:35
Boris Johnson
Getty

Premierul britanic Boris Johnson ar intenționa să demisioneze din fruntea guvernului în prima parte a anului următor deoarece consideră că are un salariu prea mic, potrivit unor parlamentari conservatori, citați de presa din Regat.

Boris Johnson s-ar fi plâns colegilor săi de partid că nu poate trăi cu un salariu anual de 150.000 de lire și că înainte să devină premier în luna iulie a anului trecut, câștiga mai mult.

Înainte sî ajungă în fruntea guvernului de la Londra, Johnson câștiga în medie 23.000 de lire pe lună pentru articolele publicate în The Telegraph, speech-uri și diverse apariții. Existau însă și luni în care veniturile sale depășeau suma de 150.000, adică atât cât câștigă ca premier într-un an.

Surse din Parlament au declarat pentru Mirror că Boris Johnson vrea să mai aștepte șase luni până să își anunțe demisia, ca să rezolve procesul de ieșire a Marii Britanii din UE și pentru a depăși partea cea mai grea a pandemiei de coronavirus.

Johnosn ar fi îngrijorat că nu îi ajung banii să își susțină cei șase copii, mai ales că fiul său cel mic va începe cursurile uneia dintre cele mai prestigioase școli din UK, Eton, unde taxa este de peste 42.000 de lire pe an.

Cabinetul premierului britanic a negat zvonurile, însă a refuzat să facă alte comentarii, scrie Metro.co.uk.

Foștii premieri britanici și oficialii guvernamentali câștigă sume mari de bani în prezent din discursuri și aparițiile la evenimente. Spre exemplu, fostul prim ministru Theresa May a câștigat peste 1 milion de lire din astfel de activități, din momentul în care a demisionat, la mijlocul anului trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO