Porcii pitici vor fi noii cobai din laboratoarele europene
Purcelusii vor salva omenirea. Asta spre bucuria maimutelor si cainilor care scapa de mult criticatele testari din laboratoare. Cel putin in Europa, unde purcelusii sunt preferati pe post de cobai.
Porcusorul in miniatura a devenit pentru unele vedete animal de companie. Iata ca cercetatorii i-au mai gasit insa o "intrebuintare": l-au marcat ca animal de teste in laboratoarele din Europa, scrie MyFoxNY.com.
S-a descoperit recent ca este mult mai fezabila folosirea acestor animale pentru testele de toxine, medicamente si chimicale, spre deosebire de caini si maimute.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De marimea unei cesti de cafea, la nastere, purcelusii sunt cunoscuti pentru inteligenta si agerimea lor. La maturitate, acestia ating dimensiunile unei franzele.
Este o rasa obtinuta in 1960 prin incrucisarea a diferite specii de porc-pitic. Avantajul acestui tip de porc este ca poate trai pana la 18 ani.
Purcelusii sunt insa foarte scumpi pe piata animalelor de companie. Se vand pe 1.000 de euro, iar printre celebritatile care au fost cucerite de ei se numara Paris Hilton, Megan Fox si chiar David Beckham.
Cercetatorii din Uniunea Europeana le vad insa, in ochi, utilitatea de cobai, nu dragostea unui animal de comapnie. "Sunt mult mai usor de manevrat fata de o primata sau un caine", spun oamenii de stiinta.
Studiul finantat de Comisia Europeana a aratat ca aceste animale sunt mult mai potrivite testelor de laborator, mai ales ca "se aseamana mult mai bine din punct de vedere psihilogic cu oamenii, in comparatie cu cainii, si ajung la maturitate mult mai repede decat maimutele".