Polonia își repornește economia și cere celor vindecați de coronavirus să doneze sânge

Dată publicare: 14-04-2020 10:08
Dată actualizare: 14-04-2020 10:27
Sursa: C.A.


Polonia își repornește economia și cere celor vindecați de coronavirus să doneze sânge

Polonia își repornește economia începând cu 19 aprilie, în timp ce autoritățile cer celor vindecați de coronavirus să done sânge pentru ca anticorpii lor să-i ajute și pe ceilalți să treacă peste boală.

 

Ministrul sănătăţii polonez a anunţat marţi că Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de Covid-19.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia a spus că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.

Anunțul Poloniei vine în ziua în care Austria a decis redeschiderea a mii de magazine și grădini publice, ca prim pas al planului de relaxare a restricțiilor și redeschiderea economiei.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu Covid-19.

Medicii cred că sângele celor vindecați accelerează recuperarea

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la aceşti donatori poate accelera recuperarea pacienţilor infectați cu noul coronavirus şi reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.

Până luni seara, 6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 de cazuri fatale. Peste 400 de pacienţi s-au vindecat complet.

 

Sursa: C.A., Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO