Polonia interzice zborurile directe din România și alte 43 de țări

Ultima actualizare: 01-09-2020 15:44
Avion
StirilePROTV

Polonia interzice - începând de miercuri - zborurile directe provenind din 44 de ţări, între care Spania, Israelul şi România, cu scopul de a evita o intensificare a epidemiei Covid-19, a anunţat marţi Guvernul polonez, relatează Reuters.

Statele Unite, Malta, Muntenegru, Mexicul, Brazilia, Argentina şi India sunt vizate, de asemenea, de această interdicţie, în timp ce Rusia şi China urmează să fie retrase de pe listă, scrie presa poloneză.

Varşovia ia această decizie în cadrul altor măsuri vizând o restrângere a vieţii sociale în regiunile cele mai afectate din Polonia, în contextul în care Guvernul încearcă să îndiguiască o răspândire a noului coronavirus, fără să recurgă la o izolare generalizată, potrivit News.ro.

Polonezii pot, în schimb, să călătorească cu avionul în orice ţară - cu condiţia să folosească doar zboruri indirecte, prin ţări care nu figurează pe o listă cu interdicţii, precum Germania.

Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, a înregistrat oficial 67.922 de contaminări cunoul coronavirus şi peste 2.000 de decese din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

Autorităţile sanitare poloneze au anunţat marţi 550 de noi contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO