Politistul american care a tarat de gat o eleva intr-o sala de clasa a fost demis. Reactia lui Hillary Clinton. VIDEO

Dată publicare: 28-10-2015 20:45
Dată actualizare: 31-10-2015 00:03


Ben Fields

Politistul american care a arestat in mod brutal, intr-o sala de cursuri, o eleva de liceu afro-americana, a fost demis din functie, a anuntat miercuri superiorul sau ierarhic, informeaza AFP.

Agentul Ben Fields, a carui interventie violenta de luni, filmata de elevi, a suscitat un val de indignare in SUA,”'a comis o fapta care nu este conforma statutului de politist si nu poate fi acceptata”, a declarat seriful Leon Lott.

In mai multe inregistrari video devenite virale pe internet, politistul poate fi vazut cum o smulge in mod brutal de pe scaun pe eleva de liceu, apucand-o de gat, si o taraste prin clasa.

Adolescenta, eleva la liceul Spring Valley in statul Carolina de Sud, a refuzat inainte de aceasta sa execute ordinul politistului, care ii cerea sa iasa din clasa.

Justitia americana a anuntat marti ca a deschis o ancheta pe marginea acestei arestari controversate, in urma careia Ben Fields, unul dintre cei doi agenti responsabili de institutia de invatamant, a fost, intr-o prima etapa, suspendat din functie.

“Sa tarasti pe cineva printr-o incapere nu este conform nivelului de durere care poate fi aplicat si nu se numara printre lucrurile pe care le preda”', a insistat seriful Lott, in cadrul unei conferinte de presa.

Hillary Clinton, candidata democrata pentru alegerile prezidentiale, a calificat drept 'inacceptabila' aceasta arestare operata de politist.
 

Sursa: Agerpres

Tags: politist, sua, eleva, scoala,


VIDEO PROTVPLUS.RO