Brazilia a arestat un grup care planuia "atentate" la Jocurile Olimpice. Suspectii ar fi incercat sa ia legatura cu ISIS

Ultima actualizare: 24-07-2016 07:39
exercitiu antitero in brazilia, getty

Politia federala din Brazilia a arestat joi un grup terorist care "pregatea atentate la Jocurile Olimpice de la Rio", relateaza Reuters.

Politia braziliana a arestat zece persoane in cursul unei operatiuni antiteroriste desfasurate joi dimineata, cu numai doua saptamani inaintea inceperii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a anuntat ministrul brazilian al justitiei, Alexandre Moraes, transmite agentia Reuters, conform Agerpres.

Operatiunea s-a desfasurat in noua state federale braziliene si a avut ca tinta grupuri ce ar putea avea legaturi cu gruparea Stat Islamic (SI), precum si alte organizatii teroriste banuite ca ar pregati atacuri la Jocurile Olimpice.

Cei arestati fac parte dintr-o grupare "asociata" Statului Islamic si potrivit BBC suspectii planuiau sa ia legatura cu jihadistii ISIS. Conform unui tribunal din statul Parana, exista indicii ca aceasta grupare intentiona sa foloseasca arme si tactici de gherila in atacurile pe care le planuia pentru Jocurile Olimpice.

Conform portalului cbn.com, organizatia terorista Al-Qaida a lansat un apel catre musulmanii radicalizati sa atace la Jocurile Olimpice sportivi americani, britanici, francezi si israelieni. Aceasta grupare le recomanda teroristilor 'lupi singuratici' o serie de metode pentru a provoca teroare la Rio, printre care mentioneaza folosirea explozivilor, otravurilor si rapirile.

"Un atac minor cu un cutit impotriva unui american/israelian in aceste locuri va avea un efect mediatic mai substantial decat orice alt atac oriunde in alta parte", le transmite Al-Qaida jihadistilor, amintindu-le totodata ca din favelele din Rio de Janeiro se pot procura cu usurinta arme.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO