Politia din Wisconsin a impuscat mortal un adolescent afroamerican, generand proteste

07-03-2015 13:54


wisconsin

Politia din statul american Wisconsin a impuscat mortal vineri un adolescent afroamerican care nu parea sa fie inarmat, determinand zeci de persoane sa protesteze la locul crimei, relateaza Reuters.

Comandantul politiei din Madison, Mike Koval, a declarat ca un ofiter a raspuns la un apel de urgenta vineri seara si a patruns cu forta intr-un apartament in care intrase tanarul de 19 ani, suspectat intr-un caz recent de atac.

Koval a precizat ca a urmat o lupta intre ofiter si suspect, iar tanarul a fost impuscat mortal, potrivit unei inregistrari a conferintei de presa, difuzata de postul de televiziune WKOW.

"Primele elemente de la locul faptei nu au aratat ca subiectul ar fi folosit vreo arma sau ceva de genul acesta", a adaugat comandantul.

Incidentul intervine intr-o perioada in care violenta politiei impotriva minoritatilor din tara este aspru criticata si genereaza proteste.

Potrivit unor inregistrari video postate pe retelele de socializare, zeci de persoane au protestat la locul crimei, scandand: "In cine poti avea incredere? Nu in politie".

Publicatia Wisconsin State Journal a relatat ca prieteni ai adolescentului ucis, identificat de manifestanti drept Anthony "Tony" Robinson, s-au adunat la fata locului si l-au descris drept o persoana vesela.
 

Sursa: Mediafax

Tags: wisconsin,

VIDEO PROTVPLUS.RO